SAVJETI LIJEČNICE ANGELINE JOLIE: Kako da prevenirate rak dojke!

Porodica i zdravlje
SAVJETI LIJEČNICE ANGELINE JOLIE: Kako da prevenirate rak dojke!
.

Poznata hirurginja, stručnjakinja za rak dojke, dr. Kristi Funk, koja je liječila Angelinu Jolie, podijelila je nekoliko jednostavnih savjeta i trikova kako možete smanjiti rizik od razvoja raka dojke.

 

Kristi Funk navela je i savjete za prevenciju raka dojke:

 

1. Jedite kupusasto povrće - cvjetača, brokula, kelj i kupus su majstori u traženju i uništavanju stanica raka, a brokula je superheroj.

 

2. Jedite bobice bogate antioksidantima -  jagode, borovnice, maline i kupine, bogate su antioksidansima i fitonutrijenima.

 

3. Uvrstite u prehranu više kurkume - kurkuma je superhrana za zdravlje vaših grudi. Glavni aktivni sastojak je kurkumin, koji je dobar u borbi protiv raka.

 

4. Indijski ogrozd ili AMLA, koji dolazi i u prahu, ima najveću koncentraciju antioksidansa od svih namirnica.

 

5. Jedite više proizvoda od soje - Funk je razbila mit da soja nije dobra za pacijente s rakom dojke. Rekla je da studije, od 2009. godine, pokazuju da soja ima anti-estrogen, koji se koristi za liječenje raka dojke.

 

6. Neka vaš dom bude pun biljaka - biljke apsorbiraju toksine iz zraka pa je dobro da u kućanstvu imate različite vrste.

 

7. Jedite više gljiva jer su pune hranjivih tvari.

 

8. Držite se 'normalnih' sapuna - antibakterijski sapun može povećati rizik od unosa toksina.

 

9. Redovno usisavajte i brišite prašinu - kako bi smanjili broj toksina u zraku, redovito čišćenje prašine i usisavanje vašeg doma važan je korak.

Ne propustite