NAPAO ČUVARA: Ljubomorni ROMEO branio svoju voljenu

Zanimljivosti
NAPAO ČUVARA: Ljubomorni ROMEO branio svoju voljenu
.

Romeo, čimpanza iz Ukrajine, pogrešno je shvatio komunikaciju između njegove voljene Julije i čuvara zoološkog vrta, pa je nasrnuo na istog.

 

Zaljubljene čimpanze čija imena su Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO vrta, ali nedavno se desio bizaran incident.  Majmun Romeo je pobjesnio nakon što je Julija pokušala preko stakla poljubiti zoološkog čuvara Sergeja. Prvo je počeo udarati nju, a kad ih je čuvar pokušao razdvojiti, napao je i njega.

U toj borbi majmun je"pretukao"  zoo čuvara  Sergeja te mu  odgrizao komadić desnog uha i svom snagom ga udario ispod oka, zbog čega nesretni čuvar ima ogromnu "šljivu"

Naravno, Sergej je uspio pobjeći od ljubomorno pobjesnjelog majmuna Romea i odvesti se u bolnicu gdje je hitno zbrinut. Potparol bolnice, Andrej Kozačenko, rekao je za lokalne medije:

"Njegovo desno uho i prsti lijeve ruke su izgriženi, a od tih ugriza nedostaju mu neki dijelovi uha i prstiju. Učinili smo sve što je u našoj moći da spasimo što se spasiti da"

pretuceni-cuvar-zoo-fit-300x191

Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine. "Čimpanze su iznimno opasne životinje s jakim čeljustima i mogu lako izgristi čoveka. Naš čuvar nije trebao ući u kavez, ali on već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može doći do toga“, rekla je Valerija Ivašenko, potparol zoološkog vrta.

Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost s Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uvjeren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, jer  on je samo htio zaštititi svoju ljubljenu majmunicu Juliju.  Inače majmunski par je prije nekoliko mjeseci dobio prvog potomka.

Ne propustite