HAUBA ZA SUŠENJE KOSE SPALILA ŽENU: Vatrogasci zatekli zastrašujući prizor!

Region
HAUBA ZA SUŠENJE KOSE SPALILA ŽENU: Vatrogasci zatekli zastrašujući prizor!
.

Cijeli stan je bio pun dima, a gorjeli su i parketi u sobi, ćebad i krevet
 
Vatrogasci su u selu Tomažić u Istri u porodičnoj kući pronašli izgorjelu staricu, N. V. (80) u invalidskim kolicima. Nesretna žena je naime sjedila ispod haube za sušenje kose, a istraga je utvrdila da je uzrok požara tehnički kvar na uređaju, koji se tokom upotrebe pregrejao i izazvao požar.

 

Starica, koja je živjela s kćerkom i njenom porodicom, u vrijeme požara bila je sama u kući, piše 24sata.hr.

Vatrogasci su medijima ispričali šta su zatekli na mestu nesreće.

- Nesretnu ženu našli smo mrtvu u sobi. Sjedila je u invalidskim kolicima. U trenutku našeg dolaska već je bila nagorjela, a požar je zahvatio i invalidska kolica u kojima je sjedela. To je velika tragedija - još pod utiskom ispričali su vatrogasci. - Vatra koja je izbila na haubi za sušenje kose zahvatila joj je glavu i, nažalost, nismo mogli da joj pomognemo - rekli su vatrogasci.

- U početku smo mislili da gasimo običan požar koji je izbio u kući, a u sobi smo zatekli zastrašujući prizor - izjavili su vatrogasci.


Prizor koji su zatekli poslije dolaska na dojavu o požaru u porodičnoj kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine šokirao je i iskusne vatrogasce. Cijeli stan je bio pun dima, a gorjeli su i parketi u sobi, ćebad, a vatra je zahvatila i krevet.

Telo nesretne žene prevezeno je na Odeljenje patologije Opšte bolnice Pula radi obdukcije.

Ne propustite