Stjuardesa primijetila čudan par na letu i djevojčici ostavila poruku: ISTINA JE ZAPREPASTILA!

Zanimljivosti
Stjuardesa primijetila čudan par na letu i djevojčici ostavila poruku: ISTINA JE ZAPREPASTILA!
.

Ovih dana u medijima je objavljena priča o trgovini ljudima koja ledi krv u žilama. Iako star nekoliko godina, ovaj događaj oživljava zastrašujuću spoznaju da se slične situacije svakodnevno odvijaju, i da žrtve mogu biti ljudi koji pokraj vas prolaze na ulici ili, primjerice, sjede do vas u vlaku.

 

Stjuardesa Shelia Fedrick odigrala je ulogu života spasivši 14-godišnju djevojčicu na letu Alaska Airlinesa iz Seattlea u San Francisco.

Za 49-godišnju stjuardesu bio je to sasvim uobičajen radni dan, no s deset godina radnog iskustva iza sebe, Shelia je znala prepoznati sumnjive putnike. Zapuštena djevojčica prljave kose sjedila je u društvu starijeg muškarca koji je izgledom potpuno odudarao od stanja u kojem se nalazila 14-godišnjakinja. Sheali je to bilo sasvim dovoljno da joj privuče pažnju, a ni intuicija koju je imala nije bila zanemariva.

Povodeći se time, u nekom trenutku je prišla paru i započela neobavezni razgovor koji joj je samo potvrdio da je nešto u odnosu suputnika itekako pogrešno. Muškarac je odmah zauzeo čudan obrambeni stav, a djevojčica je izbjegavala ikakvu komunikaciju i kontakt očima.

 

Iskusna stjuardesa znala je da mora nešto poduzeti i potiho mrmljajući, u trenutku nepažnje muškarca, uspjela nagovoriti djevojčicu da ode na toalet.

Tamo joj je na ogledalu ostavila papirić, a kad je nakon nje ušla u toalet, dočekala ju je zastrašujuća poruka ‘Trebam pomoć’.

 

Stjuardesa je istog trenutka obavijestila pilota o situaciji u avionu i u trenutku slijetanja na aerodrom u San Franciscu, policija je okružila avion.

Tad je otkriveno da je djevojčica žrtva trgovine ljudima i da joj je hrabra stjuardesa upravo spasila život.

Junakinja ove priče i godinama nakon događaja u kontaktu je s anonimnom djevojkom kojoj je spasila život. Prema njezinim riječima, sretna je i sigurna te pohađa jedno američko sveučilište.

Ne propustite