AKO STE SE IKADA PITALI: Ovo su razlozi NATEČENOSTI LICA UJUTRO

Zanimljivosti
AKO STE SE IKADA PITALI: Ovo su razlozi NATEČENOSTI LICA UJUTRO
.

Iako je razlog obično bezopasan, podbulo lice nakon buđenja može biti signal tijela – koje vam govori da nešto nije u redu.

 

Ipak, ovo su najčešći razlozi:

 

Prekasno konzumiranje puno vode

Konzumacija tekućine je korisna za zdravlje, ali ako popiješ litru vode prije spavanja, probudit ćeš se s nateklim licem. Naime, u ležećem položaju se lošije „transportira“ tekućina po tijelu.

 

Konzumacija previše soli

Loša vijest za ljubiteljice pomfrita: sol veže na sebe tekućinu te je odgovorna i za mrsko nakupljanje vode u tijelu. Ako često imaš natekle oči ili noge, moraš znatno smanjiti konzumaciju soli.

 

Gotova jela prije spavanja

U ranim gotovim jelima, juhama i sl., nalazi se pojačivač okusa glutamat koji često uzrokuje limfni zastoj te nakupljanje vode u organizmu. Navečer radije pojedi lagano povrtno jelo i ribu.

 

Intolerancija na laktozu

Nakupljanje vode i limfni zastoj mogu biti simptomi intolerancije na laktozu. Pazi hoće li ti sljedeći puta ujutro biti natečeno lice, a večer prije si pila mlijeko ili jela neke kremaste umake na mliječnoj bazi.

 

Ne baviš se sportom

Sport potiče izmjenu tvari u organizmu. Usporena izmjena tvari može dovesti do nakupljanja vode u cijelom tijelu – i na licu!

Ne propustite