POKUŠAO UBITI POLICAJCE RAIDOM I NOŽEM: ‘Halucinirao je i vjerovao da ga prate’

Region
POKUŠAO UBITI POLICAJCE RAIDOM I NOŽEM: ‘Halucinirao je i vjerovao da ga prate’
.

Mislio je da ga proganjaju tajne službe, da ga prate i žele oteti i otrovati. Zbog toga je 39-godišnja iz zagrebačke Dubrave 15. septembra prošle godine nasrnuo na policajce čiju je intervenciju zatražio njegov otac.

 

Da nije bio svjestan što radi potvrdila je danas na sudu vještakinja forenzične psihijatrije, te preporučila da se 39-godišnjaka zatvori na liječenje u psihijatrijsku ustanovu jer je opasan za okolinu i mogao bi ponoviti neko slično kazneno djelo.

Sada mu se sudi za pokušaj ubistva trojice policajaca – dvojice koju je pošpricao sprejem za insekte i jednog kojeg je zarezao nožem po prsnom košu i ruci.

Je li doista mogao usmrtiti policajce insekticidom zanimalo je 39-godišnjakovog advokata, a sudsko medicinski vještak potvrdio je kako udisanje takvog spreja može biti i smrtonosno. Međutim, ozljede koje im je uspio nanijeti bile su lakše, piše net.hr.

Umalo je u tom incidentu ozlijedio i svoju sestru, a od težih ozljeda jedan se policajac spasio podigavši u posljednji trenutak kuhinjsku stolicu.

Ne propustite