MOGU VAS 'SPASITI': Ovo je pet prirodnih načina za ublažavanje menstrualnih bolova!

Praktična žena
MOGU VAS 'SPASITI': Ovo je pet prirodnih načina za ublažavanje menstrualnih bolova!
.

Ako vas 'ono'  vrijeme u mjesecu užasava i uvijek se osjećate neugodno tijekom mjesečnice, bit će vam drago čuti da postoje prirodni načini borbe protiv simptoma...

 

Opuštajuća šetnja - hemikalije koje tijelo ispušta, a od kojih se osjećamo dobro, pretežno se opuštaju vježbanjem. Povećana razina endorfina pomaže smanjiti bolove i poboljšava raspoloženje

 

Eterična ulja - mažuran i kadulja pomažu kod smanjenja trajanja menstrualnih bolova, opuštajući mišiće. Umasiravanje tih ulja u donji dio trbuha i leđa, može smanjiti napetost kod nekih žena.

 

Biljni čajevi, pogotovo pepermint i kamilica, , mogu pomoći kod grčeva i bolova. Istraživanja su pokazala da glicin, koji se nalazi u čaju od kamilice, može pomoći kod grčeva mišića i smirivanje živaca.

 

Zeleno lisnato povrće - jaki menstrualni bolovi povezani su s nedostatkom magnezija. On pomaže u regulaciji živaca i mišića i zato hrana bogata magnezijem može pomoći u opuštanju mišića.

 

Dodaci prehrani - istraživanja su pokazala da žene koje piju omegu-3 osjećaju manje grčeva u trbuhu, zbog smanjene razine prostaglandina. Osim toga, menstrualni bolovi su manje bolni i kraće traju.

Ne propustite