ODUSTALA JE OD SVJETSKOG PRVENSTVA U KARATEU I DOBILA JE OVU PORUKU: Djevojko ne napuštaj BiH, Hifa Petrol će ti uplatiti sva potrebna sredstva za tvoj odlazak

Sport
ODUSTALA JE  OD SVJETSKOG PRVENSTVA U KARATEU I DOBILA JE OVU PORUKU: Djevojko ne napuštaj BiH, Hifa Petrol će ti uplatiti sva potrebna sredstva za tvoj odlazak
Djevojko, ne poznajem te ali nema razloga da takav talenat napusti BiH. Hifa Petrol ce ti uplatiti sva potrebna sredstva za odlazak. Javi se u inbox i napisi broj racuna.

Višestruka prvakinja BiH u karateu Cazinjanka Ajla Mahmutović objavila je večeras na “Fejsbuku” da neće putovati na predstojeće Svjetsko prvenstvo na Tenerife budući da nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje i boravak.


- Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine sedmi put, moje mesto na SP na Tenerifama će preuzeti djevojka koju sam pobijedila u finalu Državnog prvenstva prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči kad znam koliko stvari bih im oduzela - napisala je Mahmutović na “Fejsbuku”.

 

Međutim, jedan od nasljednika carstva HIFA Petrol ponudio je financijsku pomoć za odlazak Ajle Mahmutović na Svjetsko prvenstvo:

 

ahmet-ahmetlic

Autor: Novi.ba

Ne propustite