Niste veliki fan pegle za veš? Najnoviji izum će vam olakšati kućanske poslove (VIDEO)

Zanimljivosti
Niste veliki fan pegle za veš? Najnoviji izum će vam olakšati kućanske poslove (VIDEO)
.

Robotski usisavači već su postali stvar svakodnevnice, a i cijena im je sve prihvatljivija. Međutim, poznato je da se tehnologija konstatno razvija,  pa se nedavno dogodilo još jedno nevjerovatno tehnološko otkriće koje će vam pomoći u vašem domu. Otkrila su ga dva mlada britanska inovatora Rohan Kamdar i Trevor Kerth.

 

Njihovom izumu ime je Effie, a za vas može peglati 12 komada odjeće odjednom i to za samo tri minute. Effie pegla gotovo sve - majice, bluze, košulje, hlače pa čak i donje rublje.

effie-ironing-machine-1

 

Procesi unutar mašine vrlo su jednostavni-ako govorimo o košulji, na primjer, sve što trebamo jeste objesiti je na vješalicu i gurnuti u uređaj. Nakon što se vrata zatvore, aktivira se Effie i on tu košulju pegla uz pomoć jakog pritiska vodene pare.

Uređaj je preko aplikacije povezan sa vašim mobilnim telefonom koji vam javlja kada je vaša odjeća gotova. Međutim, to nije sve. Unutar uređaja nalazi se mali rezervoar u koji možete dodati miris, tako da vaša odjeća može ugodno da miriše, prenosi Daily Mail.

pri-55512057

Ovi uređaji bi trebali biti u prodaji već od sljedeće godine, a najveći problem jeste naravno cijena koja iznosi čak 700 funti (oko 1500KM). Međutim, inovatori se nadaju da će prodaja proći dobro i ističu:

-Svrha našeg izuma jeste olakšati ljudima život, jer uvjereni smo da niko nije fan pegle za veš. 

 

Ne propustite