DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Zaklana u predsoblju, pa odvučena u kupatilo

Region
DETALJI SVIREPOG UBISTVA: Zaklana u predsoblju, pa odvučena u kupatilo
-

Kompletna operativa požarevačke policije intezivno radi na otkrivanju indentieta napadača koji su prošlog vikenda svirepo usmrtili penzionerku Kristinu Ilić (81) iz Porodina. 

Očekuje se da će do izvršilaca zločina odvesti brojni DNK tragovi koji su oni ostavili za sobom, kao i snimci nadzorne kamere sa komšijske kuće.

- Strašna je ovo tragedija, ne mogu da se smirim. Poznavala sam pokojnu Kristinu, divna žena je bila. Cijeli život je radila vrijedno i pošteno, a da ovako na kraju završi - kaže potresena Desanka Milošević, koja radi u pogrebnoj radnji u centru sela.

Mještani vjeruju da su napadači iz njihovog sela, jer je jasno da su bili upućeni u to šta se dešava u Kristininoj kući.

Ona je živela samo sa svojom snajom. I kad je ova otišla u banju, baš tada su došli da pljačkaju. Po tome zaključujemo da su oni odavde, pa smo sad u strahu sve dok ih ne pohapse - rekli su meštani.

Posebno čudna okolnost u ovom zločinu jeste to što je Kristina, kako se sumnja, ubijena u predsoblju, a onda je odvučena u kupatilo, jer za tako nešto napadači su morali da izađu na terasu.

- Kupatilo je u prizemlju, u istoj kući. Međutim, prvo mora da se izađe iz predsoblja, pa preko terase da se stigne do njega. To znači da se oni uopšte nisu plašili da će neko s puta da ih vidi - rekao je komšija Ljubomir Golubović.

On kaže da su napadači u kupatilu ostavili šoljice iz kojih su pili kafu, a na stepeništu omote čokolada koje su jeli. Ovo će, verovatno, pomoći policiji, jer ima brojnih DNK tragova i otisaka prstiju. Osim meštana, u strahu je i Kristinina snaja Slavica, koja više ne sme da spava u kući.

Kristinino beživotno telo u nedelju uveče pronašli su sin Momčilo i unuk Dušan koji su odmah pozvali policiju. Ukoliko napadači budu otkriveni i uhapšeni, biće optuženi za teško ubistvo, za koje zakon predviđa kaznu od deset do 40 godina zatvora. 

Dvije umrlice

Na drvetu ispred kapije dvorišta ubijene Kristine nalaze se dvije umrlice. Jedna je njenog supruga Dragoslava koji je preminuo prije dvije godine, a druga njenog sina Milorada, koji je umro prošle godine.

 

Ne propustite