Pogledajte novu zvijer iz Googla - Pixel 2

Tech
Pogledajte novu zvijer iz Googla - Pixel 2
.
Tehnološki div u 18 je sati službeno predstavio niz tehno noviteta za moderni dom, a najveću su pažnju definitivno privukli smartfoni Pixel 2 i Pixel 2 XL
 
Google je večeras definitivno morao smisliti nešto posebno ne bi li nas impresionirao. Njihovi proizvodi koji su do trenutka predstavljanja trebali biti zavijeni velom tajne već su neko vrijeme neslužbeno dostupni na globalnoj mreži, što je, među ostalim, prilično umanjlo senzacionalnost cijele premijere. Google je, prema svemu sudeći, morao predstaviti zaista nešto neobično kako bi odvukao pažnju tehno znatiželjnicima.
google-pixel-phone-prototype-3923
 
Kao što smo i pretpostavili, dočekali su nas modeli koje smo vidjeli tijekom gore spomenute 'pretpremijere'. Iako je Google dio prezentacije koncentrirao na tehnologiju izrade Pixela 2 i Pixela 2 XL, velik dio konkretnog predstavljanja bio jr usredotočen na ono što telefoni mogu. Bilo je, naime, vrlo očito da će Google, ako misli nadmašiti Apple i Samsung, jednostavno morati ponuditi nešto više od hardvera.
 
Zahvaljujući hrpi sredstava investiranih u polje umjetne inteligencije, kao i moć Androida 8.1, Google je hardverski prosječni Pixel i relativno zanimljivi Pixel 2 XL pretvorio u prava mala čuda tehnologije. Skoro svaka funkcija na uređajima iza sebe ima neku vrstu umjetne inteligencije koja, zavisno o funkciji, radi lokalno ili putem interneta.
 
Radilo se o obradi fotografija, naprednih funkcija za snimanje video sadržaja ili pojednostavljenog sučelja aktiviranog stiskom i glasom, uređaj iz Googlea po pitanju softvera barem na papiru izgleda kao nešto što je stiglo iz budućnosti.
google-pixel-2-concept-3
 
Tehničke karakteristike
 
Novi Google Pixeli skoro u cijelosti podilaze Googleovoj korisničkoj politici. Da biste ih koristili, morat ćete koristiti ostale usluge Googlea. Uređaji su prilagođeni da velik broj naoko online značajki 'koriste' bez spajanja na globalne baze podataka. Dio funkcija, doduše, bit će izravno povezan sa ostatkom Googlea.
 
Pixel 2 i Pixel 2 XL napravljeni su da rade u skladu s ostatkom večeras predstavljenog Google asortimana za sezonu 2017.-2018. (slušalica, zasebnih kamera, laptopa i kućnih asistenata). Što se hardvera tiče, oba uređaja imaju aluminijsko kućište i zaštitu od vode kategorije IP67. Pixel 2 koristi  5-inčni AMOLED ekran rezolucije 1080p, dok XL verzija ima dijagonalu 6 inča i pOLED ekran rezolucije 1440p. Što se procesora i memorije tiče, oba uređaja su ista. Pogoni ih Snapdragon 835 potpomognut s 4GB memorije, a napajaju se iz baterije od 2700mAH (Pixel 2) ili 3520mAH (Pixel 2 XL). Oba uređaja imaju istu pozadinsku kameru od 12.2MP uz f/1.8, dok za frontalnu koriste onu od 8MP.
google-pixel-2-blue
 
Cijena i dostupnost?
 
Zainteresiranima na raspolaganju će biti uređaji Pixeli 2 s 64GB i 128GB zapremnine. Njihove će cijene, sukladno, iznositi 649 i 749 dolara. Za Pixel 2 XL potencijalni kupci će morati izdvojiti više. Startni model zapremnine 64GB koštat će 849 dolara, dok će onaj sa 128GB koštati 949. Što se mogućnosti kupnje tiče, Google nas je u prvom valu zaobišao u prilično širokom luku. Zemlje u kojima će Google Pixel 2 prvo biti dostupan su Njemačka, Engleska Australija, Indija, SAD i UK.
 
Jedino pitanje koje nam preostaje na kraju priče je mogu li ovi telefoni nadmašiti Galaxy i iPhone? Ako Google uloži dovoljno novca u marketing i ovaj put proizvede dovoljno telefona, možda će uspjeti nagovoriti zagrižene obožavatelje uređaja iz Applea i Samsunga da prijeđu na Google stranu.
google-pixel-2-event-2017-000132-840x473

Ne propustite