Egipatska zelena juha

Kuharica
Egipatska zelena juha
Fina zelena juha od špinata.

Fina zelena juha od špinata.

Sastojci

  • 200 g svježeg špinata
  • 1 žlica koncentrata rajčica
  • 1  žlica soli
  • Crni mljeveni papar
  • 2 žlice  povrtnog temeljca za jela
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice korijandera u zrnu
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zakipite 1l vode. U nju stavite očišćeni i oprani špinat, koncentrat rajčice, malo soli i papra. Smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 10 minuta, pa dodajte povrtne temeljce i kuhajte još 5 minuta.  Zgnječite češnjak i zajedno s korijanderom ga sitnije nasjeckajte. Na lagano zagrijano maslinovo ulje dodajte smjesu od češnjaka i korijandera i kratko ga popržite tek toliko da pusti miris (1-2 minute). Tako poprženi češnjak s korijanderom prebacite u lonac s juhom i pustite da lagano vrije još 2 do 3 minute. Juhu dobro usitnite štapnim mikserom, a po potrebi dodatno začinite i poslužite.

Izvor:coolinarika.com

 

Ne propustite