TRAGEDIJA: Muškarac je pušio u krevetu cigaretu pa se zapalio i podlegao

Region
TRAGEDIJA: Muškarac je pušio u krevetu cigaretu pa se zapalio i podlegao
.

Planulo je u utorak oko 10 sati. Starac je bio teško opečen te je  s po život opasnim povredama glave prevezen na Jedinicu intenzivnog liječenja u zadarskoj bolnici.

 

 Zalijevala sam biljke u plasteniku kad sam osjetila dim. Kako sam prije toga kuhala kafu pomislila sam da mi se kuhinjska krpa zapalila na kuhalu, ali nije bilo to. Provirim kroz prozor, a ono susjedu Ivi dim suklja ispod vrata!

Požurila sam do susjeda i zajedno smo otvorili vrata. Gasili smo vatru na gorućem  madracu polijevajući kantama s vrata. Gorjela je i spužva i jastuk! Susjed Ivo ležao je bez svijesti na pločicama kraj kauča,  a kosa mu je izgorjela. Imao je opekline na glavi i bio je crn u licu. Pozvali smo hitnu, policiju i vatrogasce. Djelatnici Hitne pomoći prevezli su ga u bolnicu -  rekla je za 24sata Marica Petrović (68) susjeda stradalog, u Zadru. 

 

- Imao je 30 posto opečenog tijela, ali ozlijede su bile uglavnom po glavi, nešto manje po leđima i ruci. Nije imao šanse, jer mu je tijelo bilo karbonizirano - kazao je dr. Edi Karuc s odjela na kojem je Zadranin primljen s opeklinama četvrtog stupnja. 

 

Policija je obavila uviđaj te  sumnjaju da je požar izazvan neugašenim opuškom cigarete. Starac je vjerojatno zaspao na kauču pušeći. Živio je sam, a u posljednje se vrijeme žalio na bolove u rukama i nogama. U gradu ga znaju jer je vječito bio na biciklu, a pamte ga i kao izvrsnog majstora soboslikara, piše hrvatski 24sata.

 

Ne propustite