Izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste i prevrnuo se: Spašavali ga vatrogasci i Hitna

Region
Izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste i prevrnuo se: Spašavali ga vatrogasci i Hitna
.

Vozač je teretnjakom u srijedu oko 8 sati vozio od Bjelovara prema Pesti. U oštrom, ali preglednom zavoju zbog brzine i magle izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s ceste i prevrnuo se na bok. Zadržan je na liječenju.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 8.15 sati na državnoj cesti Bjelovar - Daruvar u naselju Prespa teško je ozlijeđen 30-godišnji vozač kamiona, državljanin Republike Srbije.

Nakon provedenog očevida policija je utvrdila da je do nesreće došlo prilikom ulaska u desni oštri zavoj, a vozač kamiona s prikolicom nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti, koja je bila mokra i skliska te se prevrnuo na lijevu bočnu stranu, na dio ceste kojom se prometuje iz suprotnog smjera.

Zaustavio se nakon što je kamion udario u zemljani nasip i prometni znak. Ozlijeđeni vozač je prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Visina štete na kamionu srbijanskih registarskih oznaka će se naknadno utvrditi.

Vozač nije alkotestiran, već su od njega izuzeti uzorci krv i urin radi analize. Protiv vozača slijedi provođenje prekršajnog postupka.

Ne propustite