DONNA JE JOŠ U APRILU ZNALA KOLIKO ĆE ŽIVJETI: Potresni detalji o posljednjim danima pjevačice

Aktuelno
DONNA JE JOŠ U APRILU ZNALA KOLIKO ĆE ŽIVJETI: Potresni detalji o posljednjim danima pjevačice
.

Njen suprug Džavid Ljubovci otkriva kakve su bile prognoze ljekara i zbog čega se odlučila na potez da se vrati u porodičan dom u Bihaću gdje je provela posljednja dva mjeseca života:

ljubo

"Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za liječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila", poručuje kompozitor.

Porodica preminule pjevačice objavila je umrlicu kojom su zvanično obavjestili javnost o njenoj smrti, kao i detalje sahrane, koja će biti obavljena u srijedu, 4. oktobra, na gradskom groblju Humka u 16 časova, a posljednji ispraćaj krenuće ispred Kantonske bolnice u 15.45 časova.

O posljednjim danima pjevačice progovorio je i mladi Bišćanin Mirza Malkoč koji je vidno potresen rekao da se Donna povukla u stan roditelja jer je znala da ne može pobijediti bolest.

mirza

- Prije sat vremena Bihać je zanijemio. Vijest je potresla sve stanovnike grada na Uni, mada smo bili svjesni njene bolesti. U posljednje vrijeme Donna se povukla u stan roditelja, znala je da ne može pobijediti bolest, a nije htjela nikome da smeta. Bila je velika zvijezda i veliki čovjek - kazao je Malkoč.

 

 

Ne propustite