SVI JE SMATRAJU BAHATOM A NJOJ JE BILA POSEBNA PODRŠKA: Evo koje su javne ličnosti plaćale liječenje Doni Ares

Aktuelno
SVI JE SMATRAJU BAHATOM A NJOJ JE BILA POSEBNA PODRŠKA: Evo koje su javne ličnosti plaćale liječenje Doni Ares
.

Azra Kolaković uvijek je isticala i pominjala one koji su joj pomogli tokom višegodišnje borbe sa opakom bolesti.

 

Azra Kolaković napustila nas je danas u 41. godini, a iza sebe je ostavila hitove, primjer kako se bori za život, i kako se odnosi prema onima koji ti pomognu onda kada ti je najpotrebnije.

Dona Ares nikada nije krila one koji su bili tu u svakom smislu, u posljednjih nekoliko godina koliko se borila sa kancerom.

 

- Finansijski su mi mnogi pomogli, a najviše Halid Bešlić i Osman Hadžić, koji su me odmah nazvali. Ja nisam mogla da radim u tom periodu, a za moj lijek se skupljao novac . Prva terapije je koštala oko 2.500 eura, a onda sam, preko nekih farmaceutskih kuća, sredila popust i plaćali smo po 1.500. I to je ogromna cifra kad ne radiš, a pri tom je bilo troškova i za infuzije, hranu... - pričala je Dona.

 

- Saša Matić mi je obezbjedio neke druge skupe lijekove. Svoj doprinos dali su i Maja Berović i fudbaler Edin Džeko. U moralnom smislu najviše me je podržala Karleuša. Mnogo mi je značilo i kada je Dragana Katić u jednoj emisiji izjavila da me voli i da se držim, a tad sam se raspadala, jer sam bila u najgoroj fazi. Pomogla mi je ta lijepa riječ i svaka lijepa misao, nije samo novac - iskrena je bila Dona.

 

MISLIM DA JE TO BILA MOJA GREŠKA: Poruka koju je Dona Ares poslala tokom borbe sa rakom, natjeraće vas na razmišljanje!

 

Pjevačica Donna Ares preminula je jučer u 41. godini nakon duge borbe sa rakom. . Njeni intervjui bili su puni mudrosti, pogotovo oni koje je davala u periodu kada se suočavala sa nedaćama koje je bolest donijela.

Tako je ona 2015. godine kazala kako je svoj život često zapostavljala na uštrb posla i nije marila za sebe.

 "Upućujem ljude da nađu vremena za sebe pre svega. Mislim da je to moja greška bila što nisam radila. Meni je posao bio na prvom mjestu i sve mi je bio posao", ispričala je tada Dona za senzacija.ba.

Pažnju i nervozu su joj unosile i sitne stvari koje su toliko bile banalne, ali je i tu pronalazila dozu humora u najtežim danima.
 
"Moja problematika je bila to što sredim kosu i otpjevam tri pjesme na bini i ona mokra. Ja onda ludim, što nemam kratku kosu. Sređivala sam je, a na bini izgledam k'o kokoška", kazala je Dona tada.

Prije nekoliko mjeseci, Dona je izjavila da se razvodi. Taj događaj je očigledno otežao njenu borbu sa rakom. Mnogi govore da je upravo zbog toga i posrnula dodatno. 

 

dona-battko

ALMIR ČEHAJIĆ BATKO POSLIJE SMRTI DONNE ARES: IDI, IDI, MOJA VILO...

Reakcije na vijest o smrti Azre Kolaković, poznatije kao Donne Ares stižu tokom cijelog dana i brojne poznate ličnosti objavile su posljednji pozdrav poznatoj bh. pjevačici.

Naravno, među njima je neizostavan Almir Čehajić Batko, poznati bh. humanista, koji je među prvima posjetio Donnu Ares u bolnici i ponudio joj pomoć Otvorene mreže, humanitarne organizacije koju Batko vodi, a koja je pomogla mnogim građanima BiH.

On se od svoje prijateljice oprostio emotivnim statusom na društvenoj mreži Facebook.

"Zauvijek nas je napustila Donna Ares. Idi, idi moja vilo, dok se srce nije prevarilo", napisao je Batko.

Podsjećamo, vijest o smrti Donne Ares saopćene su tokom popodnevnih sati u ponedjeljak, nakon čega su počele stizati brojne reakcije poznatih iz cijele regije. Donna je preminula u 41. godini života, nakon dugogodišnje borbe sa teškom i opakom bolešću.

Posljednji ispraćaj, te ukop i dženaza bihaćke heroine zakazani su za srijedu, kada će Donna biti ukopana na gradskom mezarju u Bihaći.

 

jelena-karleusa

JELENA KARLEUŠA POTRESENA SMRĆU DONE ARES: PLAČEM... NAPADALA SAM JE KADA POSUSTANE I TJERALA DA SE BORI!

Bosanska muzička zvijezda Dona Ares preminula je jučer u 40. godini.


Jelena Karleuša koja je na samom početku borbe sa bolešću bila velika podrška Doni.
 
Pjevačica je bila vidno potresena zbog smrti svoje koleginice.

"Plačem. Borila se kao lav. Bila sam sigurna da će uspjeti. Mnogo smo pričale, trudila sam se da joj podignem raspoloženje. Napadala sam je kad posustane, govorila sam joj da može i mora da se bori i izbori! Da ne priznajem "Ne mogu"! I stvarno, borila se... Nije se predavala! Ono što je sada jedino pametno reći je da je ostavila veliki trag, a za to je i vrijedilo živjeti! Sada živi u svojim divnim pjesmama. Saučešće porodici. I vrijeme je da mediji počnu da pišu o stravičnom porastu oboljelih od karcinoma na Balkanu! Sve su nas sje.ali u Nato bombardovanju bombama sa osiromašenim uranijumom! To svi znaju i svi ćute! To je svojevrsni genocid za koji neko kad tad mora da odgovara! Moramo da dignemo glas ako ništa zbog naše djece koja su ugrožena ", rekla je Karleuša.

 

 

PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME: Ovo su simptomi bolesti od koje je umrla Dona Ares!

Dona je 2014. godine otkrila da boluje od raka pluća. Dugo se borila s ovom bolešću, ali joj se 2015. ponovo vratila kroz metastaze.

Nakon neprekidne borbe s kancerom, Dona je izgubila bitku. Ona nas je navela da ponovo razmislimo o simptomima bolesti, i kako da ih prepoznamo na vrijeme.

Borila se svih ovih godina, sve do jučer dok nije završila svoju dugogodišnju bitku s opakom bolešću.

 

Simptomi i uzročnici raka pluća

 

"Za rak pluća najznačajniji uzročnik je pušenje. Rizik mogu da povećajui drugi faktori – izloženost duhanskom dimu u okruženju, odnosno pasivno pušenje, izloženost u životnoj ili radnoj sredini radonu, azbestu ili silikatima u rudnicima, aerozagađenje ili profesionalna izloženost pojedinim hemijskim jedinjenjima", upozoravaju doktori.

 

Ovo je sedam simptoma na koje obavezno trebate pripaziti.

 

1. Konstantni kašalj je prvi znak - Normalno je da zbog prehlade kašalj traje i do nekoliko tjedana, no ako se nastavi i dalji trebali biste posjetiti doktora. Ako pušite, obratite pažnju na kronični kašalj, ili bilo kakve promjene u kašlju – ako postaje dublji ili učestaliji, ili ako iskašljavate krv – svakako posjetite liječnika jer su to simptomi raka pluća.

2. Gubitak daha prilikom i najsitinijih poslova koje ste nekad obavljali bez problema također je simptom raka pluća.

3. Bol u prsima, ramenima, leđima ili kostima također mogu biti znaci raka. Ne ignorirajte ako su bolovi stalno prisutni.

4. Otežano disanje može biti posljedica alergije ili astme, no ipak posjetite liječnika, jer može biti i nešto gore.

5. Promjene u glasu mogu biti uzrokovane prehladom, no ako i nakon prehlade glas ostane dublji, grublji, posjetite liječnika.

6. Učestale infekcije pluća, poput bronhitisa i upale pluća također mogu biti znak lošeg stanja pluća, ali i raka.

7. Gubitak težine, umor, nedostatak apetita i slabost iako su netipični simptomi, ako su konstantno prisutni mogu biti simptom raka.

Ne propustite