Osuđeni zbog ucjene vlasnika pizzerije: ‘IZBRISAT ĆEMO SLIKU CRKNUTOG ŠTAKORA, ALI NAM PLATI 120 HILJADA EURA’

Region
Osuđeni zbog ucjene vlasnika pizzerije: ‘IZBRISAT ĆEMO SLIKU CRKNUTOG ŠTAKORA, ALI NAM PLATI 120 HILJADA EURA’
.

Nakon devet godina 39-godišnji Toni Bakota), vlasnik trgovačke agencije iz Splita, nepravomoćno je osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je, prema presudi, kao član četveročlane skupine pokušao iznuditi oko 120 tisuća eura od Žarka Kustića, vlasnika pizzerije ‘Kokolo’ u Rijeci.

 

Toni Bakota tvrdi da je osuđen bez ijednog dokaza i bez mogućnosti iznošenja svoje obrane na sudu.

 Uz njega, optuženi za pokušaj iznude bili su i njegova bivša djevojka Edina Kapetanović, s kojom, kaže Bakota, u inkriminirano vrijeme više nije bio u ljubavnom već prijateljskom odnosu, zatim njezin brat Edin Kapetanović te Petar Lupić.

Prema optužnici, Edina je kao bivša zaposlenica došla u sukob s vlasnikom “Kokola” te se povezala s Bakotom koji je otvorio internetsku stranicu naziva “Kokolo kaos”, na kojoj su potom, a nakon što ih je Edina dostavila, objavljivane fotografije Kustićeva ugostiteljskog objekta, prljavih unutrašnjih prostora kuhinje i skladišta, neadekvatnog skladištenja namirnica te uginulog glodavca.

 Nakon toga je Lupić zvao vlasnika “Kokola” i kazao mu da preda 120 hiljada eura za otkup stranice inače će sve biti proslijeđeno medijima te da nema mjesta cjenkanju. Za to je vrijeme brat Kapetanović pokušavao otvoriti offshore račun na koji bi novac bio uplaćen. No, cijelu je akciju zaustavila policija, pišu hrvatski mediji.

Bakota tvrdi kako je s Edinom tada bio u prijateljskim odnosima, te priznaje da je na njezino traženje otvorio stranicu za koju je ona tvrdila da će biti zviždačka jer ju je šef mobingirao, a na njezine pozive inspekcije nisu reagirale.

 

Edina i Edin Kapetanović osuđeni na istu kaznu kao i Bakota, dok je Lupić osuđen na uvjetnu kaznu.

Ne propustite