MISLIM DA JE TO BILA MOJA GREŠKA: Poruka koju je Dona Ares poslala tokom borbe sa rakom, natjeraće vas na razmišljanje!

Show
MISLIM DA JE TO BILA MOJA GREŠKA: Poruka koju je Dona Ares poslala tokom borbe sa rakom, natjeraće vas na razmišljanje!
.

Pjevačica Donna Ares preminula je jučer u 41. godini nakon duge borbe sa rakom. . Njeni intervjui bili su puni mudrosti, pogotovo oni koje je davala u periodu kada se suočavala sa nedaćama koje je bolest donijela.

Tako je ona 2015. godine kazala kako je svoj život često zapostavljala na uštrb posla i nije marila za sebe.

 "Upućujem ljude da nađu vremena za sebe pre svega. Mislim da je to moja greška bila što nisam radila. Meni je posao bio na prvom mestu i sve mi je bio posao", ispričala je tada Dona za senzacija.ba.

Pažnju i nervozu su joj unosile i sitne stvari koje su toliko bile banalne, ali je i tu pronalazila dozu humora u najtežim danima.
 
"Moja problematika je bila to što sredim kosu i otpjevam tri pjesme na bini i ona mokra. Ja onda ludim, što nemam kratku kosu. Sređivala sam je, a na bini izgledam k'o kokoška", kazala je Dona tada.

Prije nekoliko mjeseci, Dona je izjavila da se razvodi. Taj događaj je očigledno otežao njenu borbu sa rakom. Mnogi govore da je upravo zbog toga i posrnula dodatno. 

 

Almir Čehajić Batko poslije smrti Donne Ares: Idi, idi, moja vilo...

Reakcije na vijest o smrti Azre Kolaković, poznatije kao Donne Ares stižu tokom cijelog dana i brojne poznate ličnosti objavile su posljednji pozdrav poznatoj bh. pjevačici.

Naravno, među njima je neizostavan Almir Čehajić Batko, poznati bh. humanista, koji je među prvima posjetio Donnu Ares u bolnici i ponudio joj pomoć Otvorene mreže, humanitarne organizacije koju Batko vodi, a koja je pomogla mnogim građanima BiH.

On se od svoje prijateljice oprostio emotivnim statusom na društvenoj mreži Facebook.

"Zauvijek nas je napustila Donna Ares. Idi, idi moja vilo, dok se srce nije prevarilo", napisao je Batko.

Podsjećamo, vijest o smrti Donne Ares saopćene su tokom popodnevnih sati u ponedjeljak, nakon čega su počele stizati brojne reakcije poznatih iz cijele regije. Donna je preminula u 41. godini života, nakon dugogodišnje borbe sa teškom i opakom bolešću.

Posljednji ispraćaj, te ukop i dženaza bihaćke heroine zakazani su za srijedu, kada će Donna biti ukopana na gradskom mezarju u Bihaći.

Također, najavljeno je da će istog dana biti održana i komemoracija, ali termin i lokacija još uvijek nisu poznati.

 

Misica koja boluje od raka se potresnom porukom oprostila od Donne Ares: 'NASTAVIT ĆEMO TAMO GDJE JE ONA STALA'

- Hvala joj na svakoj podijeljenoj riječi sa svima nama u kojima sam i sama pronalazila snagu - napisala je Dijana Milojković

Donna je ostavila danas u šoku mnoge kolege, ali i prijatelje. Svi pokušavaju na poseban način da joj upute posljednje riječi.
Dona Ares preminula je u 41. godini života poslije teške borbe sa rakom. Od pjevačice su se oprostile mnoge javne ličnosti, kao i misica Dijana Milojković. Srbijanska ljepotica, koja isto vodi borbu sa rakom, objavila je na Instagramu potresnu poruku kojom se oprostila od Done.

 

- Jedna predivna žena zmaj je napustila ovaj svijet, ali znam da se konačno odmorila... Hvala joj na svakoj podijeljenoj riječi sa svima nama u kojima sam i sama pronalazila snagu. Hvala joj na podršci koju mi je pružala, hvala joj na osmijehu u kom smo vidjeli nadu, a koji je nesebično dijelila sa svima nama! Odavno sam shvatila koliko je njen osmijeh plemenito djelo... Dosta toga sam naučila od nje i hvala joj na svemu! Svi mi, zmajevi i zmajice, ćemo nastaviti tu gdje je ona stala... Najiskrenije saučešće cijeloj njenoj porodici - napisala je Dijana.

 

 

U srijedu dženaza hrabre Bišćanke Azre Kolaković - DONNE ARES

U srijedu u 16.00 sati na gradskom mezarju Humci u Bihaću bit će obavljena dženaza hrabre Bišćanke Azre Kolaković.

Bihaćka heroina Azra Kolaković, u regionu poznata po umjetničkom imenu Donna Ares, izgubila je bitku sa opakom bolešću i zauvijek napustila ovaj svijet.

Azra više nije sa nama, ali njene pjesme će ostati da podsjećaju na vedri duh, optimizam i pozitivu kojom je zračila te koju nije izgubila ni u najtežim trenucima, tokom dugotrajne borbe za vlastiti život.

 

Evo koje su javne ličnosti plaćale liječenje Doni Ares

Azra Kolaković uvijek je isticala i pominjala one koji su joj pomogli tokom višegodišnje borbe sa opakom bolesti.

Azra Kolaković napustila nas je danas u 41. godini, a iza sebe je ostavila hitove, primjer kako se bori za život, i kako se odnosi prema onima koji ti pomognu onda kada ti je najpotrebnije.

Dona Ares nikada nije krila one koji su bili tu u svakom smislu, u posljednjih nekoliko godina koliko se borila sa kancerom.

- Finansijski su mi mnogi pomogli, a najviše Halid Bešlić i Osman Hadžić, koji su me odmah nazvali. Ja nisam mogla da radim u tom periodu, a za moj lijek se skupljao novac . Prva terapije je koštala oko 2.500 eura, a onda sam, preko nekih farmaceutskih kuća, sredila popust i plaćali smo po 1.500. I to je ogromna cifra kad ne radiš, a pri tom je bilo troškova i za infuzije, hranu... - pričala je Dona.

- Saša Matić mi je obezbjedio neke druge skupe lijekove. Svoj dorinos dali su i Maja Berović i fudbaler Edin Džeko. U moralnom smislu najviše me je podržala Karleuša. Mnogo mi je značilo i kada je Dragana Katić u jednoj emisiji izjavila da me voli i da se držim, a tad sam se raspadala, jer sam bila u najgoroj fazi. Pomogla mi je ta lijepa riječ i svaka lijepa misao, nije samo novac - iskrena je bila Dona.

 

JELENA KARLEUŠA POTRESENA SMRĆU DONE ARES: Plačem... Napadala sam je kada posustane i tjerala da se bori!

Bosanska muzička zvijezda Dona Ares preminula je jučer u 40. godini.

20170515144223-426244


Jelena Karleuša koja je na samom početku borbe sa bolešću bila velika podrška Doni.
 
Pjevačica je bila vidno potresena zbog smrti svoje koleginice.

"Plačem. Borila se kao lav. Bila sam sigurna da će uspjeti. Mnogo smo pričale, trudila sam se da joj podignem raspoloženje. Napadala sam je kad posustane, govorila sam joj da može i mora da se bori i izbori! Da ne priznajem "Ne mogu"! I stvarno, borila se... Nije se predavala! Ono što je sada jedino pametno reći je da je ostavila veliki trag, a za to je i vrijedilo živjeti! Sada živi u svojim divnim pjesmama. Saučešće porodici. I vrijeme je da mediji počnu da pišu o stravičnom porastu oboljelih od karcinoma na Balkanu! Sve su nas sje.ali u Nato bombardovanju bombama sa osiromašenim uranijumom! To svi znaju i svi ćute! To je svojevrsni genocid za koji neko kad tad mora da odgovara! Moramo da dignemo glas ako ništa zbog naše djece koja su ugrožena ", rekla je Karleuša.

kar

 

BOLEST JE BILA JAČA: Ovo je posljednja fotografija Done Ares - nasmijana do samog kraja!

Poznata folk pjevačica Dona Ares preminula je danas, u svojoj 41. godini života.

Ona je pune tri godine vodila bitku sa opakom bolešću, rakom grlića materice, koji je dva puta uspjela da pobjedi. Međutim, bolest joj se vratila i treći put i, nažalost, ovaj put je bila jača od Donine neiscrpne energije, pozitivnih misli i želje za životom.

 

VOLI VAS VASA DONNA ARES !!!! facebook.com/DonnaAresFB/posts/10155790751248330

Objavu dijeli Donna Ares (@donnaares) 

Dona je, inače, bila aktivna na društvenim mrežama tokom ove tri godine, koliko se liječila od raka, a upravo je putem interneta izvještavala javnost o svom zdravstvenom stanju, ali i pružala savjete i riječi podrške svim pratiocima koji su se borili sa sličnim ili istim problemima.

Svoju posljednju fotografiju, prije nego što nas je zauvijek napustila, objavila je na Instagramu prije skoro tri mjeseca.

 

 

OBJAVILA DA SE RAZVODI OD NJEGA: Ovako je muž Donne Ares govorio o svojoj preminuloj supruzi!

Donna Ares preminiula je u 40. godini nakon duge i teške borbe sa karcinomom.

Ona je prije smrti na svom Instagram profilu objavila kako se razvodi od supruga Džavida Ljubovcija.

 "Gotovo je i nije mi žao! Gdje nema povjerenja, tu nema ničega!!! Nikada! Zbogom, hej, hej.. Zbogom zauvijek", napisala je tada Donna Ares.

dona-ares

Nakon te objave, oglasio se i Džavid za jedan sarajevski medij:

"Ja najbolje znam kako mi je, sve što čovjeka zadesi mora da prihvati ako hoće da opstane. Uradio sam najbolje što je bilo u mojoj moći, pomogao sam koliko sam mogao. Poslom se borim protiv svega što se dešava, bolje rečeno to je nešto što čovjeka prazni. S Donnom sam i dalje u kontaktu, štaviše, svaki dan se čujemo. Uvijek sam uz nju, bio sam joj podrška. Već neko vrijeme ona boravi u rodnom Bihaću, išao sam i da je posjetim. Na prvom mjestu sam čovjek, pa onda sve ostalo" rekao je on nedavno.

 

Ne propustite