PREŽIVJELI SU PAKAO U LAS VEGASU: Odnosili su MRTVE pored nas, a onda je počelo NAJGORE

Svijet
PREŽIVJELI SU PAKAO U LAS VEGASU: Odnosili su MRTVE pored nas, a onda je počelo NAJGORE
Marija, turistkinja iz Srbije, igrom sudbine našla se u hotelu "Mandelaj bej" u Las Vegasu kada je Stiven Padok s 32. sprata otvorio vatru na posjetioce koncerta kantri muzike u blizini.

Marija, turistkinja iz Srbije, igrom sudbine našla se u hotelu  "Mandelaj bej" u Las Vegasu kada je Stiven Padok s 32. sprata otvorio vatru na posjetioce koncerta kantri muzike u blizini.

Ona ističe da je policija dugo držala čitav centar grada pod blokadom, sve dok nije utvrđeno da napadč nema pomagače.

- U trenutku pucnjave smo bili u teatru koji se nalazi u podrumu hotela. Slušali smo koncert posvećen Majklu Džeksonu kad je upala policija i blokirala izlaze. Nismo znali šta se dešava. Ubrzo su kod nas doveli i druge goste hotela, koji su evakuisani iz svojih soba, i oni su nas obavijestili o pucnjavi. Poslije nekoliko sati sve su nas autobusima evakuisali u jednu veliku košarkašku dvoranu, gde je policija uzela izjave od očevidaca. Poslije su nas pustili da se peške vratimo do hotela - rekla je Marija.

Ona kaže da je njen autobus prvi prošao bulevarom.

- Sve je bilo prepuno vozila Hitne pomoći. Sve je bilo zatvoreno, još su odnosili mrtve i ranjene. Svuda je bilo vojske i policije. Policajci su nam rekli da je ispaljeno užasno mnogo metaka - objašnjava Marija.

Ona dodaje da na ulazu nije bilo obezbjeđenja.

- Mogao je bilo ko da uđe u hotel. Napadač i njegova cimerka su navodno živjeli u hotelu. To je ovde uobičajeno, penzioneri žive u hotelima i plaćaju sobe jeftinije - zaključuje Marija, koja se u sredu vraća u Srbiju.

Aleksandar Mišković, koji živi i radi u Las Vegasu, kaže da je policija zatvorila cijeli glavni bulevar u gradu, kao i auto-put.

- Dosta Srba u Vegasu radi noćne smjene. Svim građanima je savjetovano da ne napuštaju kuće dok se ne reši situacija. Dosta naših ljudi radi na samom Stripu, nikome ništa još nije jasno, svi su u panici. Jedan naš prijatelj Srbin radi u policiji i, prema njegovim informacijama, među povređenima nema Srba - rekao je Mišković za B92.

Ne propustite