ŠOKANTAN PRIZOR: Trudnice leže u hodnicima, ne mogu do porodilišta

Region
ŠOKANTAN PRIZOR: Trudnice leže u hodnicima, ne mogu do porodilišta
.

Pacijentkinje sa Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Čačku primorane su da leže na krevetima u hodniku, jer se to odjeljenje izmješta zbog rekonstrukcije čačanskog porodilišta.

Potpuna adaptacija i rekonstrukcija porodilišta počela je juče i trajaće do kraja godine. Za to vrijeme, porodilište će biti smješteno na sadašnjem odjeljenju ginekologije u prizemlju zgrade, dok se ginekologija seli u suterenski dio.

Rodbina žena koje leže u hodnicima šokirani su zbog ovakve organizacije na odjeljenju.

- Da li je ovo moguće, žene leže u hodnicima kao da su na autobuskoj stanici. Znam da su u problemu sa prostorom, ali vjerovatno je postojao bolji i humaniji način da se sve ovo riješi - rekao nam je jedan Čačanin čija supruga leži na odjeljenju ginekologije.

- Moju majku su sa kateterom otpustili sa odjeljenja tri dana prije nego što je bilo predviđeno. Kažu, kreče sobe. Kao da su juče saznali da će doći do rekonstrukcije - žali se drugi Čačanin.

Portparolka Opšte bolnice dr Biljana Kočović ističe da će sve žene imati svoj krevet u sobama u suterenu i da je trenutno na snazi prelazno rješenje dok se sobe u potpunosti ne prilagode smještaju pacijentkinja.
 

Ona je naglasila i da će se na odjeljenju ginekologije u do okončanja rekonstrukcije porodilišta raditi samo ona stanja koja zahtjevaju hitnu i neophodnu pomoć.

- Pacijentkinje kojima treba da se izvrše elektivne gineološke intervencije, kojima je zakazan carski rez, kao i svi drugi pacijenti koji ne zahtjevaju hitnu intervenciju, biće upućeni u KC Kragujevac, odnosno u Zdravstveni centar u Užicu za teritoriju opštine Ivanjica. Molimo sve sugrađane za strpljenje i razumjevanje do završetka radova predviđenih do kraja godine. U vrijeme rekonstrukcije neće biti dozvoljene posjete na odjeljenju ginekologije i akušerstva, sa neonatologijom - kaže dr Kočović.

Rekonstrukcija čačanskog porodilišta podrazumjeva potpuno renoviranje tog prostora i operacione sale, kao i ugradnju lifta. Procjenjena vrijednost radova je 41 milion dinara.

Ne propustite