SKANDAL: Navijači pretukli igrače zbog loše odigrane utakmice

Sport
SKANDAL: Navijači pretukli igrače zbog loše odigrane utakmice
.

Kako saznajemo od poljskih medija, navijači kluba iz Varšave sačekali su fudbalere na parkingu nakon utakmice, te je jedan od navijača ušao u autobus i pozvao fudbalere da izađu, što su oni i uradili računajući da ih očekuje samo neprijatan razgovor.

Nakon što su igrači izašli ispred autobusa, oko 50-tak navijača koji su se okupili, odmah su počeli da im dijele šamare i da ih udaraju po glavi. Gotovo svi fudbaleri primili su udarce u lice i potiljak, kao i nekoliko članova stručnog štaba.  Batina je jedino ostao pošteđen  trener, hrvatski stručnjak Romeo Jozak, i to zato što je uspio pobjeći.

Fizički obračun je trajao oko 10 minuta, a navijači su sve ovo završili uz poruku: "Ako odigrate kao protiv Leha, mi ćemo ponovo doći". Poljski mediji iznose da niko od igrača Legije nije zadobio ozbiljne povrede, već je većina prošla sa masnicama. Glavno pitanje je kako su navijači uspjeli doći do klupskog autobusa bez bilo kakve kontrole usput, odnosno kako je moguće da su igrači Legije bili bez nadzora i bilo kakvog obezbjeđenja?

Navijači su jako nezadovoljni rezultatom od pet poraza, pet pobjeda i jednog remija ove godine, kao i trenutnim plasmanom na osmoj poziciji tabele, budući da je Legija aktuelni šampion Poljske. Oni su prošle sezone osvojili četvrtu titulu u poslednjih pet godina, a ukupno 12. u klupskoj historiji.

Navijači Legije često su u prošlosti pravili probleme, a prošle sezone meč protiv Real Madrida u Ligi šampiona igrao se pred praznim tribinama zbog incidenta koji su izazvali.

Klupski čelnici u iduće dvije sedmice, kada predstoji klupska pauza, morati će dobro da se pozabave pitanjem navijača i sigurnosti svojih igrača. Naredni meč očekuje ih 15. oktobra protiv Lehije iz Gdanjska i već sada je jasno da će situacija biti jako napeta. 

Ne propustite