OGLASIO SE BRAT ČOVJEKA KOJI JE POČINIO MASAKR U LAS VEGASU: ' Nešto se dogodilo, pukao je. Svi smo zbunjeni…’

Svijet
OGLASIO SE BRAT ČOVJEKA KOJI JE POČINIO MASAKR U LAS VEGASU:  ' Nešto se dogodilo, pukao je. Svi smo zbunjeni…’
.

Lasvegaška policija identificirala je Stephena Craiga Paddocka (64) iz Nevade kao počinitelja pokolja na muzičkom festivalu u Las Vegasu u kojemu je, prema posljednjim podacima, ubijeno najmanje 58 ljudi, a više od 515 je ranjeno, javljaju svjetske novinske agencije.

Svjetske agencije prenose kako je odgovornost za masakr upravo preuzela Islamska država. ISIS-ova agencija Amaq navodi da je Paddock prešao na islam prije nekoliko mjeseci.
“On je bio vojnik Islamske države. Odazvao se pozivu za napad na države koalicije”, objavili su.

Brat masovnog ubojice iz Las Vegasa izjavio je kako je on bio jedan potpuno normalan čovjek koji je sigurno ‘pukao’ prije nego što je počinio najgoru masovnu pucnjavu u novijoj povijesti SAD-a.

U ekskluzivnom intervjuu Daily Mailu Eric Paddock rekao je kako se sigurno “nešto dogodilo” što je navelo njegovog brata Stephena (64) da ubije najmanje 50 ljudi i rani još 200.


Braća nisu bila pretjerano bliska

000-t10zn
Eric je rekao kako “nije bilo apsolutno nikakvih indikacija da bi mogao učiniti tako nešto” te je dodao kako Stephen nije imao nikakvih političkih ili religijskih sklonosti.
“Mi ne znamo apsolutno ništa, ovo je jednostavno… svi smo totalno zbunjeni”, rekao je Eric iz svog doma u Orlandu, Florida.

“Mi apsolutno nemamo pojma. Naša saučešća žrtvama i svm njihovim obiteljima.”
Eric je rekao kako su Stephen i on živjeli na različitim stranama SAD-a, te da nisu prečesto komunicirali.


Majka u šoku

las-vegas

Policija u Las Vegasuz nakon što je masovni ubojica pobio 50 ljudi, a još 200 ranioFoto: afp
Rekao je kako mu je majka “u šoku”, te da još pokušava shvatiti što se dogodilo.

“Naša obitelj je OK, sjedimo tu u kući i nadamo se da nas neće svi napasti.”

“Mojoj je majci 90 godina, i živi dolje niz ulicu, nedaleko od mene. Možete zamisliti kako su ove vijesti djelovale na nju.”

“On mi je brat. Nismo bili pretjerano bliski ali povremeno bi se čuli. U ovome svemu nema nikakve logike, nema smisla”, ponovio je brat.
“On nema nikakvih političkih sklonosti, nikakvih vjerskih sklonosti, koliko mi znamo. Ovo nije bio teroristički napad”, zaključio je.

Ne propustite