Džumhur 36. teniser na ATP listi

Sport
Džumhur 36. teniser na ATP listi
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur četvrtu sedmicu zaredom bilježi najbolje rankinge u karijeri.

Bosanskohercegovački  teniser Damir Džumhur četvrtu sedmicu zaredom bilježi najbolje rankinge u karijeri.

Na novoj ATP listi najbolji igrač u historiji bh. tenisa od danas je rangiran na 36. mjestu.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija, nakon sjajnih nastupa na ATP turnirima u ruskom Sankt Peterburgu, u kojem je osvojio prvu titulu, zatim nastupa u finalu turnira u američkom Winston-Salemu, polufinalima  u meksičkom Los Cabosu i kineskom  Shenzenu,  te plasmana u finale na ATP Challengeru u Santo Domingu i u 3. kolu US Opena, u posljednja dva mjeseca je napredovao za čak 51 poziciju. 

Priliku da dodatno popravi plasman i nastavi s vrhunskim rezultatima Džumhur će imati ove sedmice na turniru  iz ATP 500 serije u Pekingu na kojem će  učestvovati 32 trenutno najbolja igrača svijeta. Na startu turnira Džumhur će sutra igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, osmog igrača na ATP listi.

Napredak na ATP listi zabilježili su i Aldin Šetkić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Šetkić je također ostvario najbolji ranking u karijeri plasmanom na 171. mjesto. Bašić je bolji za dva mjesta i nalazi se na 186. poziciji, dok je Brkić napredovao 10 mjesta i nalazi se na 258. pozicji.       

Među 10 najbojih tenisera svijeta nije bilo promjena, vodi Španac Rafael Nadal, ispred Švicarca Rogera Federera i Britanca Andyja Murraja.

Ne propustite