U kafanskoj tuči u Brčkom ubijen muškarac

Crna hronika
U kafanskoj tuči u Brčkom ubijen muškarac
Noćas je u brčanskom naselju Rijeke ubijen 45-godišnji Vehid Šabanović.

Noćas je u brčanskom naselju Rijeke ubijen 45-godišnji Vehid Šabanović. 

Nad dvojicom osumnjičenih, Alijom Nukićem i Hajrudinom Đonlićem, koje su pripadnici policije ubrzo priveli, u toku je kriminalistička obrada.

Nakon verbalnog konflikta u ovoj kafani izbila je tuča u kojoj su, osim ubijenog Vehida Šabanovića, učestvovali 63-godišnji Alija Nukić, koji je na njega nasrnuo čakijom, te 61-godišnji Hajrudin Đonlić. Policija je dojavu o slijetanju kombi vozila dobila oko pola dva iza ponoći, a na mjestu događaja zateklo ih je nešto gore. Pripadnici policije su potom izvršili uviđaj.

Portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić rekao je da je žrtva bila u besvjesnom stanju, da je na sebi imala više tragova krvi, da bi pregledom tijela u Urgentnom centru Opšte bolnice Brčko bila uočena ubodna rana na grudnom košu usljed koje je u međuvremenu nastupila smrt.

Ubijeni Vehid Šabanović, se nakon tuče najvjerovatnije pokušao odvesti kombijem, ali mu to nije pošlo za rukom, te je ubrzo na licu mjesta preminuo. Policija je ubrzo pronašla, a potom i uhapsila dvojicu učesnika u tuči i nad njima vrši kriminalističku obradu. Tijelo ubijenog Šabanovića prevezeno je u gradsku mrtvačnicu, gdje će tokom dana biti izvršena obdukcija.

Ne propustite