OVO OTKRIĆE ĆE MNOGE ZANIMATI: Evo zašto ONE ne stare i nikada se ne udebljaju

Zanimljivosti
OVO OTKRIĆE ĆE MNOGE ZANIMATI: Evo zašto ONE ne stare i nikada se ne udebljaju
.

Znamo da vas zanimaju podaci iz prve ruke.

Srećom, o tome je u svojoj knjizi "Japanese Women Don’t Get Old or Fat" podrobno pisala japanska spisateljica Naomi Moriyama koja je otkrila sve male tajne žena koje već 25 godina drže rekord s najdužim životnim vijekom. U prosjeku žive do 84 i pol godine. A vjerojatno ste primijetili da se debele Japanke baš i ne viđaju.

Sve je otkrila Naomi Moriyama

Tradicija i kultura življenja glavni su "krivac", jer se Japanci općenito hrane namirnicama koje, osim što su zdrave, imaju puno nutrijenata sa snažnim anti age učinkom. Puno ribe, algi, riže, povrća i zdravih masti kojima se Japanci hrane i stalno regeneriraju svoj organizam.

Uz to, tradicionalno ne poslužuju velike porcije, hranu jedu zasebno. Umjesto kruha kojim se mi obilno hranimo, oni koriste rižu...

I ne samo to:

Jedu kod kuće

Japanci uglavnom jedu kod kuće, razne kombinacije brzo gotovih jela kao što su grilana riba, riža, kuhano povrće, juha te puno voća i zelenog čaja.

Rižu jedu sa svime

Doista, kod Japanaca nema kruha, tortilja i sličnih pogača. Oni uz sve jedu rižu, a ostale namirnice lagano kuhaju ili grilaju.

 

Male porcije i uživanje u svakom zalogaju

U Japanu se odmalena uči cijeniti svaki zalogaj, zbog čega se i stavljaju male porcije, a namirnice serviraju odvojeno.

Slatko u Japanu nije na cijeni

Slatkiši puni šećera nisu dio japanske kulture. Ne zato što oni to ne vole, već zato što su zaista svjesni njihove štetnosti. Zato se tamo za desert obično jede sezonsko voće, lijepo dekorirano na tanjuriću, uz obavezan zeleni čaj za kraj.

Ne propustite