Grad Friedrichshafen donirao sredstva za grijanje u 'Kući za mlade' u Vogošći

Bosna i Hercegovina
Grad Friedrichshafen donirao sredstva za grijanje u 'Kući za mlade' u Vogošći
.

Zamjenik gradonačelnika njemačkog Friedrichshafena Wolfgang Sigg i predsjednik Udruženja građana ''Pro Sarajevo'' Bernd Fuchs uručili su danas donatorski ček u iznosu od 4.500 eura direktoru Dječijeg doma ''Bjelave'' Saudinu Đurđeviću.

Ovim sredstvima planirano je da se finansira uvođenje centralnog grijanja u ''Kući za mlade - Blagovac'' u Vogošći, koja djeluje u sklopu Dječijeg doma ''Bjelave''.

Pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport Amina Deljković, uime Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, zahvalila je na donaciji, te istaknula izuzetno prijateljstvo, poštovanje i solidarnost koji traju 45 godina između dvaju gradova.

- Posebno nam je zadovoljstvo pomoći jednu ovakvu instituciju koja pruža utočište i zaštitu ovoj djeci - istakao je Sigg te dodao da su sredstva obezbijedili članovi Udruženja ''Pro Sarajevo'' organizacijom brojnih prodajnih akcija.

Tokom posjete delegacije Friedrichshafena Sarajevu planiran je susret u Gradskoj upravi Sarajevo te obilazak DZ ''Omer Maslić'', saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Ne propustite