Dodik i Vučić na otvaranju dionice (oko 10 kilometara) autoputa kod Laktaša

Bosna i Hercegovina
Dodik i Vučić na otvaranju dionice (oko 10 kilometara) autoputa kod Laktaša
.

Predsjednik bh. entiteta Republika Spska (RS) Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će prisustvovati otvaranju dionice autoputa "9. januar", od Mahovljana do Drugovića, dugoj oko 10 kilometara.

 

Iz preduzeća “Autoputevi RS” su istakli da se tim Mahovljanska petlja, koja se nalazi na ukrštanju dva autoputa, ponovo stavlja u svoju osnovnu funkciju.

Centar za održavanje i kontrolu saobraćaja i naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka - Prnjavor.

 

 

Iz pomenutog javnog preduzeća u istakli da je odlučeno da se novoizgrađenih oko 10 kilometara autoputa pusti u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banja Luke do Prnjavora, kako bi se prije zimskih uslova vozačima omogućilo da izbjegnu put preko oštrih krivina i dugih uspona Tutnjevca, na kojima su učestale saobraćajne nesreće.

Kompletna dionica od Banja Luke do Prnjavora, nakon izgradnje, bit će duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u saobraćaj je puštena prva trasa autoputa "9. januar" od Doboja do Prnjavora, u dužini od oko 36 kilometara.

Ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosila je 180 miliona eura, a od Prnjavora do Mahovljana 158 miliona eura.

 

Naredne godine, kako je najavljivano, trebalo bi da bude u saobraćaju kompletan autoput Banja Luka-Doboj.

 

(Fena)

Ne propustite