BOEM, KOCKAR, ČOVJEK KOJI JE VOLIO ŽIVOT: GOVORIO JE: "Prigovaraju mi da previše pijem, ja uvijek kažem da može više"

Show
BOEM, KOCKAR, ČOVJEK KOJI JE VOLIO ŽIVOT:  GOVORIO JE: "Prigovaraju mi da previše pijem, ja uvijek kažem da može više"
-

Legendarni Toma Zdravković preminuo je prije 26 godina na današnji dan, a za sada se ni ne nazire neko ko će sa ponosom ponijeti titulu njegovog nasljednika.

Toma je, osim što je ispjevao neke od najlepših ljubavnih pesama, bio boem, kockar, čovjek koji je jednostavno volio život o kojem je ovako govorio:

1
O muzici:

- Moja veza s muzikom je mnogo ozbiljnija nego što misle kolege i publika. Vrlo me smješno jednom nešto pitao Miroslav Ilić. Sedimo on i ja sami u "Šumatovcu" i on me pita: 'Dado, šta ćeš da radiš ako ovo jednom prestane?' Bilo mi je mnogo čudno: zašto da prestane? Šta ima to da prođe? Jer, ja ništa drugo ne umem i ne znam da radim — sem muzike. Od nje živim i za nju živim.

O kockanju:

- Ne kockam se da bih dobio, već zato što je vrijeme relativno, i što me interesuje ono neobjašnjivo u ljudskoj prirodi. Ljudi se kockaju u ratovima, u politici, u investicijama... Taj odnos sa kockom je bitan, jer jedino tako možeš da upoznaš sebe i druge.

2

O sebi:

Prigovaraju mi da suviše pijem, ja kažem uvijek može više. Prigovaraju mi da suviše filozofiram, ja kažem da me ne slušaju. Nekih se jutara jsećamo, ali neke večeri nikada nećemo moći da zaboravimo.

Ne propustite