Jugoslavija je obožavala TAJČI, a ona je sad u ZATVORU i ne žali se! (VIDEO)

Show
Jugoslavija je obožavala TAJČI, a ona je sad u ZATVORU i ne žali se! (VIDEO)
.

Tatjana Matejaš Kameron, poznatija kao Tajči proslavila se 90-te godine, kada je na Jugoviziji u Zadru pobijedila sa pjesmom "Hajde da ludujemo". 

Nakon toga predstavljala je Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije i osvojila 7. mjesto. 

Dvije godine kasnije otišla je u Ameriku i udala se producenta Metjua Kamerona. 

Danas je posvećena duhovnoj muzici, radi u popularnom show-u "Waking up America", piše kolumnu za Haffington post, a pored svega radi i u ženskom zatvoru, piše portal carice.eu.

Tajči kaže da je ponosna što je bez straha rekla "da" ženama koje su preživjele zlostavljanja, trgovinu seksom i zavisnost od droge. 

"Nadahnjuju me hrabre žene koje se ne stide da priznaju patnje kroz koje su prošle, žene koje podižu druge žene bez kritikovanja i s puno razumijevanja, te one koje se ne guraju u prve redove ali koje su uvijek spremne da zakorače na front i pomognu drugima." – izjavila je Tajči koja u zatvoru radi kao mentorka. 

 

"I TATA BI, SINE"...KULTNE LJUBAVNE SCENE IZ JUGOSLOVENSKIH FILMOVA KOJE NEĆEMO ZABORAVITI

Bezobrazne scene su često bile dio jugoslavenske kinematografije, mnogi će odmah pomisliti na na filmove "Otac na službenom putu", "Varljivo leto", "Sjećaš li se Dolly Bell"... te glumce poput Mire Furlan, Nede Arnerić, Mirjane Karanovič, Slavka Štimca, Mikija Manojlovića. Radi se o filmovima s kultnim statusom, bez obzira na bezobrazne scene. Glumac koji je upamćen po ovakvim provokativnim scenama jeste glumac Slavko Štimac upamćen je po tri ovakve scene, u ostvarenjima „Ko to tamo peva", "Sjećaš li se Dolly Bell" i „Varljivo leto '68".


"Imao sam te izrazito ljubavne scene, koje su komplicirane za snimanje. U suštini, to je čisti profesionalizam. Sve je drugačije nego što izgleda na platnu. Meni je najbitnije ono što je cijela filmska priča, kao što je u filmu „Ko to tamo peva", koji ima univerzalan humor i univerzalnu komunikativnost" kazao nam je Štimac Na pitanje da li bi opet pristao biti dio projekata koji naglašavaju erotičnost, odgovorio je da „zavisi od toga kakav je film". Upravo u filmu „Ko to tamo peva" Slobodana Šijana, partnerka u filmu je prostoru Neda Arnerić, poznata kao jedna od najzgodnijih žena sedamdesetih i osamdesetih godina. Jednom prilikom je izjavila da iako ima 61 godinu, ne bi izbjegavala uloge koje zahtijevaju bezobrazne scene i eksplicitnost. "U tom kontekstu nemam ništa protiv, mislim da je potpuno vještački stvorena fama u vezi sa scenom u „Ko to tamo peva". To je antologijska ljubavna scena u historiji filma. To je genijalno ostvarenje. Inače, u svom poslu sve treba da znamo i da profesionalno odradimo "- navela je Arnerić.

 873x400
PREKRASNA ULOGA

I bh. glumica Jasna Ornela Bery susrela se sa ovakvim scenama u svojoj karijeri. " Prvu filmsku ulogu koju sam odbila, a zbog čega se sada kajem, trebala sam imati u filmu reditelja Ivice Matića za ostvarenje "Žena s krajolikom". Imala sam 19 godina, ali ulogu sam odbila jer nisam željela da počnem tako karijeru - kazala je Beri.


Glumica kaže da je nekoliko godina odbijala te vrste uloga,ali da se danas kaje zbog toga jer je shvatila shvatila da je reditelji vide kao fatalnu ženu. "Činjenica je da se na filmu nikad nisam skinula niti snimala eksplicitne scene ako nisu bile opravdane, dakle ne golotinja zbog golotinje - kazala je Bery te dodala da, kada se snimaju eksplicitne scene, na setu ostane samo dio ekipe koji mora, jer niko se prijatno ne osjeća. "

screenshot-25
SJEĆAŠ LI SE DOLLY BELL 

Kultno ostvarenje „Sjećaš li se Dolly Bell" , taj film će vam također ostati upamćen po odnosu ljubavnoj sceni Slavka Štimca i Ljiljane Blagojević na tavanu.


MESI, MESI, NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI

Slavko Štimac glumio je maturanta u filmu "Varljivo leto '68", ovaj maturant se istovremeno zaljubio u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih. Svi se sjećate scene ljubavne igre s Jagodinkom Simonović. U kojoj Dario Bata Stojković izgovara kultnu rečenicu: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi".

  
"OKUPACIJA U 26 SLIKA"

Lordan Zafranović iz Praga o "Okupaciji u 26 slika" Proslavljeni reditelj Lordan Zafranović autor je filma "Okupacija u 26 slika",dugo bio na crnoj listi zbog političkih, estetskih, odnosno seksualnih  kontroverzi. Međutim Hrvatska drama iz 1978 nominirana za „Zlatnu palmu“ u Kanu i osvojila je „Veliku zlatnu arenu“ u Puli

screenshot-27

"Golo tijelo postoji od Adama i Eve, u slikarstvu, od pravijeka do danas. Pogledajte samo renesansne velike slikare. Golo tijelo žena i muškaraca išlo je paralelno s dogmatskim svetim slikama. Tako je i u nas, u doba religije komunizma, ostavljen slobodan prostor za golo tijelo i odnos. Mi slobodni filmaši ubacili smo svoje vizije u taj prostor osvajajući tako slobodu i za dogmatski zaštićene teme. Odatle razne zabrane, polemike i osude pojedinih filmova i njihovih autora - kazao nam je Zafranović " Kažu da će ga prikazati negdje poslije ponoći. Vidite te zabrane, a djeca danas na internetu gledaju sasvim slobodno tvrde filmove za odrasle, a roditelji šize kao da oni nisu u tim godinama to gledali na nekim tajnim seansama - dodao je reditelj.

ŠTA TO RADIŠ, KUME

5464a99f-02a4-4400-9442-6856b0765237-maratonci

Slobodan Šijan reditelj je filma "Maratonci trče počasni krug", u kojem su Bora Todorović (Đenka) i Jelisaveta Seka Sablić (Kristina) akteri su ljubavne scene na otvorenom koju svi pamte po dijalogu: - Šta to radiš, kume? - Vežbamo za film. I ti ćeš ovako. maratonci
Film "Lepota poroka" (1986.) reditelja Živka Nikolića bavi se običaja tradicionalne crnogorske porodice i one primorske koja je usljed vala turizma zauzela potpuno suprotne stavove. Ovaj film ostat će upamćen po ljubavnim scenama koje su nastale na Crnogorskom primorju.

Ne propustite