Pesnicama udarao policajce kada su odbili mito - već od prije poznat policiji, pa pokušao da pobjegne

Region
Pesnicama udarao policajce kada su odbili mito - već od prije poznat policiji, pa pokušao da pobjegne
.

Jutros oko 7 sati, Beogradska policija je u Savskoj ulici uhapsila D.Z. (22) nakon što je napao dva službenika. Naime, kako saopštava mup D.Z. je pesnicama više puta udario dvojicu policajaca.

Mladić je već od prije poznat policiji, jer, kako se navodi, nakon utvrđenja identiteta, policija je ustanovila da je za njim već raspisana sudska potraga zbog pokušaja ubistva. Kako se sumnja, u aprilu ove godine, D.Z. je nekoliko hitaca ispalio u 32-godišnjeg sugrađanina i ranio ga u stomak.

Kako saznajemo, mladić je upravljao vozilom marke „BMW X6“ te je prilikom legitimisanja policajcima ponudio novac kako bi zaustavili dalju kontrolu, no policijski službenici su to automatski odbili. Tada je D.Z. pokrenuo svoje vozilo i pokušao da pobjegne, međutim policajci su pokušali da ga zaustave. Dok je vozilo bilo u pokretu, mladić je policajce udario pesnicama nekoliko puta s ciljem da ih izgura iz vozila.

Policajci su zadobili povrede, međutim, spriječili su bjekstvo osumnjičenog. Također su, prilikom detaljnog pregleda njegovog vozila, pronašli pištolj za koji osumnjičeni nije imao dozvolu, prenosi B92.

D.Z. se tereti za napad na policajca na dužnosti i nedozvoljeni posjed vatrenog oružja. Određen mu je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti proslijeđen Višem javnom tužilaštvu.

Ne propustite