Jelena Marjanović ubijena sjekirom?-Obdukcija pokazala da su povrede zadate oštrim predmetom

Region
Jelena Marjanović ubijena sjekirom?-Obdukcija pokazala da su povrede zadate oštrim predmetom
.

Na osnovu obdukcijskog nalaza koji je dostavljen tužilaštvu, pjevačica Jelena Marjanović zadobila je devet udaraca u glavu oštrim predmetom, najvjerovatnije pajserom ili većom satarom. 

Rane na njenoj glavi nisu mogle da budu nanešene tupim predmetom, kao što je na primjer kamen. Međutim, to nisu ni ubodne rane koje bi mogle biti nanešene nožem ili šrafcigerom. Naime, riječ je o predmetu koji na sebi ima oštricu, ali je dosta teži. Neke od povreda su nanešene tupim dijelom predmeta, a neke sječivom. - ističe izvor iz istrage

Na osnovu fotografija dobijenih sa obdukcije, moguće je primijetiti da je Jelena napadnuta sa leđa. Sve povrede koncentrisane su na područje tjemena, dok je lice pjevačice netaknuto. 

Postoji vjerovatnoća da se djevojka željela odbraniti nakon prvog udarca, ali je pala na stomak. Prema fotografijama, lijeva strana lica joj je bila oslonjena na zemlju dok je ubica nastavio sa udarcima.-ističe izvor

1002829-zorica-krsmanovic-jelena-marjanovic-krsmanovic-zoran-ls-s

Izvor također ističe da je pjevačicina lobanja skoro u potpunosti smrskana, jer je udarce osim po potiljku zadobila na desnoj strani glave. Također, dodaje informaciju da je riječ o broju od čak 9 povreda. 

Također, dokazano je da je pjevačica, uprkos zadobijenim povredama, pokušala da se odbrani od napadača. Dokaz tome su odbrambene povrede pronađene na rukama stradale. Međutim, oko čega se još uvijek vodi polemika jeste vrijeme smrti. Kao mjesto zločina određen je nasip u Boči, u naselju Crvenka, gdje je Zoran Marjanović posljednji put svoju suprugu vidio živu. 

Ukoliko pronađu još dokaza prilikom istrage, moguće je da će se dosadašnje odluke mijenjati. Treba uzeti u obzir da je djevojka pronađena tek 20 sati poslije, na mjestu gdje se nije nalazilo mnogo krvi, što već dovodi mjesto zločina na upit. 

Vrsta povreda i ogroman broj udaraca nanešenih pjevačici, dokaz su da je zločin izvršen iz ogromne mržnje. 

Da je ubica poznavao Jelenu, povrede sigurno ne bi bile ovakve. Kod ovako krvavih zločina, riječ je uvijek o ubistvu iz strasti-ističe izvor.

Ne propustite