Bez gladovanja i opasnosti za zdravlje: POGLEDAJTE KAKO PAMETNO MRŠAVITI!

Zanimljivosti
Bez gladovanja i opasnosti za zdravlje: POGLEDAJTE KAKO PAMETNO MRŠAVITI!
.

Ne debljaju se samo osobe koje unose u organizam previše hrane, već i one koje ju unose u pogrešno vrijeme ili se dovedu u situaciju kada bez da su to primijetili pojedu cijeli čips ili neku drugu brzu hranu...

 

 Oslobodite se bombona, slatke kafe ili soka!

Ta gesta za vitko tijelo neće odmah rezultirati gubitkom kilograma, ali će u vama stvoriti naviku prestanka unošenja nepotrebnih kalorija u organizam.

Ipak, sve navike treba mijenjati postepeno da ne stvorite osjećaj kao da ste na dijeti ili sami sebe prisiljavate na nešto što ne želite.

 

Ukoliko želite jesti, a vaše tijelo uopće ne traži hranu, recite to na glas.

‘Nisam gladna, ali ću ipak pojesti!’, to je rečenica koja će vas odvratiti od jela. Pokušajte! Još jedna strategija je da ono što želite pojesti stavite na tanjur. Kada sadržaj vrećice istresete na tanjur vidjet ćete koliko toga ima i nećete sve pojesti.

 

Tačno će vam 13 minuta trebati ako sami ručate na poslu, a gotovo duplo vremena ćete potrošiti ako ručate u društvu.

Prilikom jela ne bacajte ostatke onoga što ste pojeli već ih ostavite ne vidljivom mjestu. Ta će vas gesta natjerati da vidite koliko ste do sada pojeli i demotivirat će vas u daljnjem jedenju nepotrebnih namirnica.

 

Stavljajte hranu u manje posudice!

 Veća pakiranja motivirat će vas da pojedete do kraja iako možda niste više gladni.

 

 Prije nego li posegnete za slatkišima razmislite, želite li uistinu to pojesti ili je to samo vaše trenutno stanje.

Servirajte hranu u kuhinji što će vam dati priliku da shvatite jeste li još gladni i koliko. Nemojte se dovesti u situaciju da morate od sebe skrivati čokolade i bombone.

 

Najbolji način da promijenite navike je da vi sami ne shvaćate da u život unosite velike promjene.

Dakle, jedite hranu koja vas veseli, samo smanjite količine što će također pomoći prilikom gubljenja kilograma.

 

Obratite pažnju na zdravu hranu.

 Istraživanju su pokazala da se ljudi koji jedu hranu koja ne sadrži toliko masti debljaju čak 20 puta više nego oni koji jedu normalne sendviče, piju punomasno mlijeko i jogurt normalne masnoće. Zašto je to tako? Razlog je što se osobe koje jedu light hranu uvijek nagrade dodatnom čokoladicom ili čipsom.

 

Ovi vam savjeti ne garantiraju brzu dijetu, već mijenjanje prehrambenih navika koji će vam pomoći da svoje tijelo polako, ali sigurno dovedete u red.

Ne propustite