Medicina dokazala njihovu djelotvornost: Ove prirodne lijekove bi ODOBRILI I LIJEČNICI

Porodica i zdravlje
Medicina dokazala njihovu djelotvornost: Ove prirodne lijekove bi ODOBRILI I LIJEČNICI
.

Zapadnjačka medicina i ona alternativna ne moraju se nužno isključivati. Dapače, neke novije studije su pokazale da postoje 'prirodni' lijekovi protiv kojih ništa nemaju ni klasični obrazovani liječnici.

 

Akupunktura za hroničnu bol 
Bockanje iglicama za akupunkturu odličan je lijek za uklanjanje bolova od glave do pete već stotinama godina u Kini. Nove (zapadnjačke) studije potvrđuju da polaganje iglica na određene meridijane u tijelu uistinu može smanjiti hroničnu bol, pogotovo u slučaju osteoartritisa koljena. I dok Kinezi to objašnjavaju uravnoteživanjem energetskih razina u tijelu, zapadnjački liječnici 'okrivljuju' hormone sreće koji se ispuštaju u tijelo tijekom akupunkture. 



Glukozominom protiv bolnih zglobova 
Glukozamin je prirodna tvar koja gradi hrskavicu i koja popravlja štetu u zglobovima. Nove studije američkog Nacionalnog centra za alternativu medicinu pokazalo je da suplementi ove tvari uistinu mogu smanjiti bol kod ljudi s umjerenim artritisom. Stručnjaci su otkrili da je važna i doza. Najbolje rezultate daju suplementi u tableti koje sadrže 1.500 mg glukosamina sulfata i 1.200 mg kondroitina. 

 

Kakaom protiv visokog tlaka 
Taman prah s visokim postotkom kakaa opušta stjenke arterija, poboljšava cirkulaciju i smanjuje visoki krvni tlak kod osoba koje pate od ove bolesti. Do ovih su podataka došli provoditelji studije gdje su osobe s visokim krvnim tlakom pile 2 šalice kakaa dnevno tokom dvije sedmice. Liječnici upozoravaju da se gorki i taman kakao konzumira kao suplement uz standardnu terapiju, a ne kao samostalni lijek. 
 


Zlatnim korijenom protiv tjeskobe 
Rhodiola rose ili zlatni korijen je biljka koja raste u hladnijim sjevernim krajevima poput Rusije, Islanda i Skandinavije, a učinkovito uklanja osjećaj tjeskobe i jača mentalnu snagu.  Nuspojave su rijetke, a uključuju suhoću usta i vrtoglavicu.

 

Ne propustite