INTERNET HIT: Zašto su fotografije anonimnog para osvojile svijet?

Kultura
INTERNET HIT: Zašto su fotografije anonimnog para osvojile svijet?
Mladi tibetanski par je ostao iznenađen nakon što su fotografije s njihovog vjenčanja postale hit na internetu. Četiri sata nakon objave slika na WeChat, popularnom kineskom chat servisu, slike su pregledane više od 100.000 puta.

Mladi tibetanski par je ostao iznenađen nakon što su slike s njihovog vjenčanja postale hit na internetu.

Četiri sata nakon objave slika na WeChat, popularnoj kineskoj chat aplikaciji, slike su pregledane više od 100.000 puta.

Fotografi Gerong Phuntsok i Dawa Drolma pratili su par na njihovom putovanju u Kinu i zabilježili njihove susrete sa modernim i tradicionalnim okruženjem

anonimni-par

Fotografije su privukle pažnju mnogih, ne samo zbog izgleda ovog para, već zbog prikaza u kojima par uživa u dva različita životna stila: urbani i ruralni. Dok u jednom setu fotografija poziraju u modernim gradskim lokacijama, u drugom se prikazuju nomadska, agrikulturna područja Tibeta..

par2

modern2

Obučeni u tibetansku tradicionalnu odjeću izgledaju kao tipični Tibetanci sa karakterističnim, unikatnim detaljima. Obučeni u modernijoj verziji, izgledaju kao par sa naslovnica modnih magazina.

modern

tibet

"Grad dodaje različitost u naše živote, ali osjećam da nešto nedostaje iza svog tog sjaja i gužve", napisao je Phuntsok.

tibetan-couple-wedding-photos-8

"Možda smo na našim fotografijama prikazali nekog u kome hiljade mladih  ljudi koji pripadaju etničkim manjinama prepoznaju sami sebe. Riječ je o ljudima koji su napustili svoje domove kako bi živjeli "moderan život", ali su odabrali da se vrate tradiciji nakon osjećanja praznine u srcima. Smatram kako smo pronašli  talasnu dužinu s ostalim internetskim korisnicima. Kako se borimo za ostvarenje sna, neki od nas bivaju izgubljeni. Ovim smo fotografijama željeli da svima poručimo: Držite se svojih uvjerenja."

couple

wedding-7-600

 

Ne propustite