LJUDI, ŠTA JE OVO: Našao crveni orah, pa počeo da ispituje ljude da li su nešto slično vidjeli (FOTO)

Region
LJUDI, ŠTA JE OVO: Našao crveni orah, pa počeo da ispituje ljude da li su nešto slično vidjeli (FOTO)
.

Ko bi rekao da fotografija oraha u Srbiji može izazvati pravu lavinu komentara, ali mnogi korisnici Facebooka ostali su iznenađeni kada su vidjeli - crveni orah. 

Jedan od korisnika  ove društvene mreže objavio je fotografiju sa pitanjem da li neko vidio nešto slično, na šta su mnogi ostali iznenađeni.

- Ja sam dobila iz Bugarske takve orahe, posadila tri oraha, izrastao jedan, rađa, ali obične orahe, ne crvene, inače je dobar - jedan je od komentara.

- Imam ja ove orahe. Nije im jezgro crveno već samo opnica, a jezgro je ekstrabelo. Rađa ko lud, za sada smo omlatili sa jednog drveta pet džakova - zadovoljni su neki rodom crvenog oraha.

orah1

- Ne znam gde je tražen, ja kad ga odnesem na prodaju bježe od njega kao da je šugav! Ali se zato mi najedemo kolača, meni je slađi od onog žutog - pišu na Facebook upućeni u ovu sortu.

Crveni orah vodi porijeklo iz Njemačke. Ima srednje bujno stablo i veliku moć rodnosti. Plodovi su krupni, glatki, ali jezgro je zbog svoje crvene boje izuzetno atraktivno, pa se često koristi kao dekoracija.

Crveni orah odlično uspijeva na vinogradskim područjima, pa eto ideje onima koji u Srbiji imaju slobodnog prostora u vinogradu.

 

 

Ne propustite