Izetbegović primio gradonačelnika Sarajeva Skaku i direktora Tanovića

Bosna i Hercegovina
Izetbegović primio gradonačelnika Sarajeva Skaku i direktora Tanovića
.

Član Predsjedništva Bosnhe i Hercegovine Bakir Izetbegović primio gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i direktora JP Sarajevo d.o.o. Esada Tanovića.

 

 Razgovarano je o velikom uspjehu Prve posthumne retrospektivne izložbe Mersada Berbera, održane u Vijećnici pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te o budućim projektima Gradske uprave Sarajeva i JP Sarajevo d.o.o., saopćeno je iz Predsjendištva BiH.

 

Direktor JP Sarajevo d.o.o., koje upravlja objektom Vijećnice, Esad Tanović, zahvalio se članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću na visokom pokroviteljstvu nad Prvom posthumnom retrospektivnom izložbom Mersada Berbera - "Alegorija Bosne", koju je u prethodna dva mjeseca vidjelo gotovo 22.000 posjetilaca. Vijećnica će, prema riječima Tanovića, i u narednom periodu otvoriti vrata bosanskohercegovačkim umjetničkim velikanima.

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka informirao je člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o odluci Gradskog vijeća kojom se daje saglasnost za zaključivanje ugovora između Grada Sarajeva i Općine Stari Grad o zakupu prostora za Muzej „Mersad Berber“. Skaka je rekao i da projekt izgradnje Trebevićke žičare ide planiranom dinamikom, ističući da Gradska uprava na temeljima ovoga projekta želi nastaviti s razvojem turističkih potencijala Trebevića kao olimpijske planine koja je najbliža centru grada. Na bazi procjene da će žičaru koristiti pola miliona putnika godišnje pristupilo se izradi ideja za nove sadržaje poput obilježavanja planinarske staze od samog centra grada do Trebevića, izgradnje ugostiteljskog objekta na dolaznoj stanici žičare na Trebeviću te izgradnje mini skijališta.

 

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dao je punu podršku budućim projektima Gradske uprave i JP Sarajevo d.o.o. koji će doprinijeti daljnjem razvoju turističke ponude u bosanskohercegovačkoj prijestonici, navodi se u saopćenju.

Ne propustite