Gradski vijećnici usvojili Odluku o platama i naknadama

Bosna i Hercegovina
Gradski vijećnici usvojili Odluku o platama i naknadama
.

Vijećnici Grada Sarajeva, na sjednici koja je održana u srijedu, usvojili su Odluku o platama i naknadama u organima Grada Sarajeva, s usvojenim amandmanom Komisije za Statut i akte.

 

Također je usvojena i Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i Prefekture Centralnog administrativnog okruga Grada Moskve, s ciljem jačanja prijateljstva i unapređenja međusobne saradnje na svim područjima od interesa za građane ova dva grada.

 

Donesena je i Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Sarajeva i Grada Zuricha i ETH Zurich i Matice BiH, a data je i saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta organa uprave Grada Sarajeva. Također, data je i saglasnost na Sporazum radi osnivanja Javne ustanove ''Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo''.

 

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o davanju prethodne saglasnosti za zaključivanje ugovora o zakupu poslovnih prostora s Općinom Stari Grad Sarajevo, radi uspostave stalne postavke „Galerije Berber“,  kojom bi se prezentirala i učinila dostupnim javnosti djela Mersada Berbera, jednog od najznačajnijih bh. likovnih umjetnika.

 

Pored ostalog podržana je inicijativa gradskog vijećnika Nuke Grebovića da se u parku kraj Predsjedništva BiH, gdje su već postavljeni spomenici Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću i gdje je inicirano postavljanje spomenika Dariju Džamonji i Kemalu Montenu, postavi i spomenik Esadu Arnautaliću, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

 

Izabran je i zamjenik pravobranioca Pravobranilaštva Grada Sarajeva, a to je Besim Musakadić koji je dao svečanu izjavu pred Gradskim vijećem.

Ne propustite