Tinejdžer u ponoć upao kod vladike Vasilja u sobu- napravio veliku štetu

Region
Tinejdžer u ponoć upao kod vladike Vasilja u sobu- napravio veliku štetu
.

Policija je riješila dva slučaja krađe iz Srpske pravoslavne crkve u Sremskim karlovcima (Srbija). Za osumnjičenog tinejdžera, mještanina (17), smatra se da je provalio u Sabornu crkvu i Patrijaški dom i da je ukrao veću količinu novca i mnoge druge vrijedne stvari. 

Naime, mladić je prvo provalio u Sabornu crkvu iz čije je prodavnice ukrao 15.000 dinara, odnio tradicionalni pribor za pričest star nekoliko vijekova; a usput je i oštetio otlar. U noći sa nedjelje na ponedjeljak, pokušao je da opljačka Patrijaški dom, te je uletio u sobu vladike Vasilja, koji ga je dočekao riječima "Šta ti tražiš ovdje?" nakon čega je mladić odmah pobjegao.

Prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla većinu ukradenih stvari, ali i alat za koji se sumnja da je korišten prilikom zločina. Kod osumnjičenog, također, je pronađena manja količina marihuane; te se kao motiv za zločin nameće mnoštvo dugova koje je mladić imao. Kako prenosi telegraf, mladić se tereti za zločin teške krađe, kao i za zločin posjedovanja nedozvoljenih opojnih sredstava.

Ne propustite