Počinila samoubistvo zbog kredita-NIJE MOGLA DA PODNESE dugove

Region
Počinila samoubistvo zbog kredita-NIJE MOGLA DA PODNESE dugove
.

Još jedan izgubljeni život zbog teškog života kakav nam nudi sadašnjica. Prije 15 dana, još jedan život je završen upravo zbog financijskih problema. 

Žena, srednje životne dobi, iz Kraljeva (Srbija) počinila je samoubistvo, jer više nije mogla da se bori sa dugovima. Naime, kako su objavili iz organizacije za zaštitu potrošača "Efektiva", samoubistvo je počinila zbog nemogućnosti otplaćivanja rata u švajcarskim francima, čija je vrijednost dvostruko veća od vrijednosti običnog novca. 

"Žena je i ranije izjavljivala da će sebi oduzeti život, međutim, prije 15 dana odlučila se na ovaj korak"-ističe Dejan Gavrilović, predsjednik udruženja "Efektiva".
"Zbog financijskih problema izazvanih dugovima, došlo je do raspada kompletne njene porodice, te se njeni članovi ne pojavljuju u javnosti zbog sramote"-rekao je Gavrilović za Telegraf.
capture2

 

Ovo nije prvi slučaj samoubistva zbog financijskih problema.

Krajem 2015.godine, dvojica muškaraca iz Srbije počinila su samoubistvo jer im je rata stambenog kredita dostigla skoro dvostruku vrijednost za manje od godinu dana. U junu 2013.godine, Radovan Ž. (56) skratio je svoj život jer su žiranti trebali otplatiti njegov dug od 50.000 dinara; a godinu dana ranije, vlasnik građevinske firme "Koling", Milan Zukanović ubio se iz istih razloga.

Sredinom marta 2010.godine, Suzan I. (40), ubio je svoju suprugu, a zatim sebe; zbog duga koji nije mogao da vrati banci. Tokom januara, iste te godine, Milan A. oduzeo je sebi život vatrenim oružjem, također zbog duga švajcarcima koji nije bio u stanju da vrati. 

kamata

 

Franak je od posljednje sedmice jula u konstantnom opadanju, te je njegova trenutna vrijednost skoro 1,72KM. Ukoliko bi opadanje nastavilo ovim tempom, bilo bi veliko olakšanje za korisnike koji su podigli kredit u švajcarskoj valuti. 

 

 

 

Ne propustite