Navijačko ludilo se nastavlja: Policija u stanju pune pripravnosti!

Druga strana sporta
Navijačko ludilo se nastavlja:  Policija u stanju pune pripravnosti!
.

Navijačko ludilo u skupini H Europske lige nastavlja se i ove sedmice, a mjesto radnje bit će njemački Köln.

Policija njemačkog grada Kölna uvela je najviši stupanj pripravnosti pred utakmicu Europske lige između bundeligaša Kölna i beogradske Crvene zvezde u četvrtak, jer se očekuje dolazak velikog broja huligana iz Njemačke i Srbije.

Utakmica je već proglašena susretom maksimalnog sigurnosnog rizika, a pogotovu nakon gužve koju su prije dva tjedna navijači Kölna napravili protiv Arsenala u Londonu, kada je njih čak 20 hiljada stiglo u grad, a svega ih je nekoliko hiljada imalo ulaznice. Köln je zbog toga pod posebnom prismotrom UEFA-e, a u četvrtak ih očekuje prva domaća europska utakmica nakon čak 25 godina.

Zbog toga će biti angažirano čak dvije tisuće policajaca, najviše ikad za jednu nogometnu utakmicu u tom njemačkom gradu. Na stadionu se očekuje 46.000 navijača, među njima i 500 najgorih domaćih huligana, dok se očekuje dolazak oko 5000 navijača Zvezde, među njima 500 opasnih huligana. Polovica od tog broja neće imati ulaznicu, pa je pojačan nadzor i u samom gradu.

Podsjetimo, uzvratni susret ovih dviju momčadi na rasporedu je u posljednjem kolu, a za taj su susret navijači Kölna kupili više od 10 hiljada ulaznica, te kao i protiv Arsenala namjeravaju okupirati grad.

 

 

Ne propustite