Prije nego što su izrekli presudu kapetanu Draganu, ispred suda su mu ostavili dvije poruke: OBJE SU SLUTILE ŠTO ĆE SE DESITI (FOTO)

Aktuelno
Prije nego što su izrekli presudu kapetanu Draganu, ispred suda su mu ostavili dvije poruke: OBJE SU SLUTILE ŠTO ĆE SE DESITI (FOTO)
.

Dragan Vasiljković (62), poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen je danas u Splitu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina. Ispred Županijskog suda okupilo se dosta ljudi od kojih je neko ostavio dvije poruke za Vasiljevića.

 

Vasiljković je proglašen krivim za dvije tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

U završnim riječima kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

 

- Izričemo jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina, naknadu troškova u ukupnom iznosu od oko 50.000 kuna i produžavamo pritvor. Ovo je veće Dragana Vasiljkovića oslobodilo od tačke 2. optužnice s obzirom na to da je svjedok u postupku imao konfuzne iskaze koje je mijenjao pa ga veće nije moglo prihvatiti kao vjerodostojnog svjedoka. S obzirom na to da je okrivljeni tijekom postupka imao neosnovane primjedbe na to koliko se dugo nalazi u zatvoru, napominjemo da je u splitskom zatvoru od 9. jula  2015. godine, a preostalo vrijeme je proveo u ekstradicijskom zatvoru - obrazložio je sudija Romac.

 

Nekoliko minuta prije početka izricanja presude, ispred suda novinari 24sata.hr snimili su dvije poruke koje su stajale pored noćnih svjetiljki.

 

- Kapetane, vijađ se produžila, ostajete u luci Split doživotno - pisalo je na jednom komadu kartona.

dragan-2-830x0

 

- Tako zgodan, tako lip, ostani na Blicama zauvik - stajalo je u drugoj poruci.

dragan-1-830x0

 

 

Ne propustite