Todorić se ponovo javio: "Nisam podnio kaznenu prijavu protiv Dalić i Ramljaka, ne prijavljujem anonimno"

Region
Todorić se ponovo javio: "Nisam podnio kaznenu prijavu protiv Dalić i Ramljaka, ne prijavljujem anonimno"
.

Glavna priča dana je kaznena prijava koju je nepoznat netko podnio protiv Martine Dalić, Ante Ramljaka i još nekoliko osoba. U prijavi stoji da su Martina Dalić, Ante Ramljak i ostali udruženi u zločinačko udruženje imali namjeru preuzeti Agrokor, rasprodati ga i sami pribaviti imovinsku korist.

Međutim, glavno je pitanje: Tko je prijavu podnio?

Ivica Todorić tvrdi da on nije.

To je objavio u novoj poslanici na svom blogu kojeg prilično ažurno vodi od petka.

"S obzirom na tekst anonimne kaznene prijave koji se danas pojavio u javnosti, decidirano tvrdim da niti ja niti itko od mojih suradnika nije podnio navedenu prijavu niti stoji iza nje. Kao i s ovim blogom, iza svih svojih riječi čvrsto stojim i osobno ih potpisujem. Tako će biti i s nadolazećim kaznenim prijavama", stoji u kratkom priopćenju ispod naslova: "Ne prijavljujem anonimno".

No, bitno je primijetiti zadnju rečenicu u kojoj najavljuje kaznene prijave.

Ramljak i Dalić žestoko odgovorili na prijavu

Podsjetimo, i Ramljak i Dalić prilično su žestoko reagirali na prijavu.

"Sukladno prethodnim izjavama potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta dr.sc. Martine Dalić možemo samo nadodati kako je i autor anonimne prijave očito potpuno odvojen od stvarnosti", poručili su iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, prenosi Hina.

"Trenutačno s izvanrednim povjerenikom rade tri velike međunarodne savjetničke kuće, AlixPartners, Kirkland&Ellis i Houlihan Lokey, zajedno s domaćim savjetnicima i iz ovog tima od preko sto ljudi izdvojeno je nekoliko imena na koje se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti.

Anonimna prijava protiv izvanrednog povjerenika i drugih osoba dimna je zavjesa kojom se pokušava odvući pozornost i relativizirati utvrđivanje realnog stanja Agrokora i financijskih izvještaja kompanije za 2016. godinu, koji će biti objavljeni u petak. Institucije države će po pitanju ove prijave, vjerujem, odraditi svoj posao kao i kod drugih prijava i očekujem da će u konačnici pobijediti istina”, odgovorio je Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora

Ne propustite