Uber ZABRANJEN i u Londonu

Svijet
Uber ZABRANJEN i u Londonu
.

Uber organizuje prevoz u mnogim svjetskim gradovima preko aplikacije na vašem pametnom telefonu. 

 

Danas je Londonska uprava za transport (TFL) saopštila da Uber neće moći da organizuje prevoz na Londonskim ulicama kada mu istekne licenca, tačnije od  30. Septembra.

 

"TFL je zaključio da Uber London nije pogodan da ima licencu za privatni najam“ - navodi se u saopštenju uprave koja kontroliše taksi službe i druga vozila za iznajmljivanje radi prevoza putnika u Londonu.

Sadik Kan, londonski gradonačelnik, je rekao da podržava odluku, navodeći da službe za prevoz putnika "moraju da igraju po pravilima", dok je Uber odmah najavio da će uložiti žalbu, prenosi londonski list Ivning standard (Evening standard).

TFL je u obrazloženju svoje odluke naveo da ukida licencu zbog Uberovog pristupa u prijavljivanju teških kriminalnih prekršaja, sticanju medicinskih certifikata, kao i zbog toga što je regulatornim tijelima onemogućio pun pristup svojoj aplikaciji za pametne telefone. Uber je često jeftiniji od regularne taksi službe, ali ga prate mnoge kontroverze, između ostalog, da su vozači koji rade za njega, umiješani u seksualne napade.

 

Ne propustite