Kako uticati na pol svog nerođenog djeteta?

Porodica i zdravlje
Kako uticati na pol svog nerođenog djeteta?
.

Svakom roditelju je naravno najvažnije da mu novorođeno dijete bude živo i zdravo, međutim jedna od također velikih briga jeste da li će to dijete biti muško ili žensko. Naučnici tvrde da još uvijek ne postoji pouzdan metod pomoću kojeg možete ostvariti uticaj na spol vašeg djeteta, međutim pojedini kažu da ove tehnike umnogome povećavaju šanse. 

 

Metoda dr.Landruma Šetlesa

Naime, dr.Šetles tvrdi da je ova tehnika uspješna u 80% slučajeva kada par želi dječaka i 75% ako par želi djevojčicu. Naime, zbog toga ova tehnika ima određenu naučnu vrijednost. Radi se o tome da oni koji žele dječaka planiraju seks na sam dan ovulacije, međutim oni koji priželjkuju djevojčicu to trebaju da rade 3-4 dana prije ovulacije. Stvar je u tome da polna ćelija koja nosi X hromosom rezultira rođenje djevojčice, ali je dosta veća, duže živi i sporije se kreće od ćelije sa Y hromosomom koji je dosta manji, brži i kraće živi, a rezultira rođenjem muškog djeteta. 

 

Ishrana

Ova metoda je dosta popularna kod novopečenih roditelja, a temelji se na vjerovanju da ishrana buduće majke utiče na spol djeteta jer na taj način mijenja pH vrijednost svog reproduktivnog takta. Naime, Y-muški hromosomi, najbolje „uspijevaju“ u alkalnoj sredini, dok X-ženski hromosomi najviše vole kiselu sredinu. Tako, ukoliko par želi dječaka, buduća majka treba da konzumira mnogo mesa, jaja i uopšteno namirnica obogaćenih proteinima. Ukoliko par želi djevojčicu, majčina ishrana mora biti obogaćena kalcijumom, tako da majka mora piti puno mlijeka, ali u isto vrijeme konzumirati mnogo ribe i zelene salate. Kako tvrde naučnici, ova metoda je uspješna u 80% slučajeva.  

 

Medota 0+12

Ovu metodu je otkrila jedna majka iz Australije, koja je imala 6 sinova i godinama se nadala da će dobiti kćerku. Nakon isprobanih mnogobrojnih metoda, odlučila se za ovaj metod. Radi se o tome da je isprobala seks tačno 12 sati nakon ovulacije, koju je mjerila trakicama koje se nabave u apoteci. Nakon samo jednog odnosa, ostvarila je uspjeh i dobila djevojčicu. Pouzdanost ovog metoda pokazala se 70% uspješnim. 

 

Odgovarajuća seks poza

Ova metoda se, također, zasniva na bržem kretanju muških spermatozoida i sporijem kretanju ženskih. Kiselost ženske vagine ugrožava začeće muškog djeteta, tako da oni koji žele da im beba bude muško treba da preferiraju poze koje omogućavaju duboku penetraciju u toku ovulacije. 

Ne propustite