STRAVIČNO: Mučili su je, silovali i prerezali joj vrat – Na kraju su je bacili u rijeku

Svijet
STRAVIČNO:  Mučili su je, silovali i prerezali joj vrat – Na kraju su je bacili u rijeku
.

Emma Kelty (43), školska ravnateljica iz Velike Britanije upucana je u Amazoni nakon čega su je ranjenu četvorica silovala i mučila. Naposljetku su joj prerezali vrat i bacili je u rijeku. 

 

Kako bi istraživala najzabitije dijelove svijeta  Kelty je dala otkaz, a prije Amazone istraživala je pacifičku obalu i Antarktik. Upoznata sa svim opasnostima Amazone upustila se u plovidbu kanuom po više od 6000 kilometara dugoj rijeci.

 Za njezino ubojstvo sumnjiči se 17-godišnjak za kojeg se vjeruje da je pripadnik bande poznate pod imenom 'Vodeni štakori'. Mladić je sam priznao da je s dva hica ustrijelio Britanku. Policija traga za još šest pripadnika bande.

- Vjerujemo da je ustrijeljena i ubijena dok je kampirala na otoku u blizini sela Lauro Sodre - priopćio je policijski glasnogovornik. Banda koja joj je ukrala tablet, dva mobitela, GoPro kameru i dron te ih pokušala preprodati

Predvidjela je svoju smrt

 Tri dana prije nestanka Kelty je na Facebooku napisala objavu, pretpostavlja se, na osnovu upozorenja o opasnim bandama Amazone, krijumčarima droge i ljudima, pirati koji napadaju krijumčare.

- Dakle u Coariju ili u blizini njega (100 km udaljenog) moj čamac će biti ukraden i bit ću ubijena. Lijepo - napisala je.

Mještanin je ispričao kako mu je vođa bande, koji je u međuvremenu ubijen, ispričao kako su silovali i mučili Britanku.

 - Rekao mi je da je on bio jedan od četvorice ljudi. Žena je postavila svoj šator na plaži, tačno na području kroz koje prolaze kolumbijski krijumčari droge i koje vrvi piratima koji čekaju da ovi dođu i da ih napadnu. Ali ovi ljudi nisu pirati, oni su samo narkomani. Svi smo šokirani da su ovi muškarci iz naše zajednice učinili takve užasne stvari ovoj ženi. Kad su muškarci vidjeli njen šator, mislili su da pripada Kolumbijcu koji prenosi drogu, pa su počeli pucati s 50 m udaljenosti. Žena je pogođena u ruku. Počela je mahnito mahati i vrištati upomoć - kazao je mještanin.

Kad su je vidjeli izbliza i dalje su mislili da prenosi drogu pa su je počeli mučiti kako bi im otkrila gdje ju je skrila. Jedan od bandita ju je navodno rezao nožem prije nego što su je takvu izmučenu sva četvorica silovala. Nakon toga su tijelo bacili u rijeku.

 

- Muškarci su pobjegli u šumu nakon što smo svi saznali što su napravili. Prenijeli smo policiji detalje i njihove identitete. Svi smo zgađeni onim što su napravili - tvrdi svjedok.

 Policija je u međuvremenu objavila da je jedan od osumnjičenika, Artur Gomes da Silva, priznao da je prerezao vrat žrtvi prije nego ju je bacio u rijeku. Uhićen je u srijedu nakon anonimne dojave. Policijski dužnosnik u Coariju, Jose Afonso Barradas, također je otkrio kako su napadači sami nehotice otkrili policiji svoj zločin kada su aktivirali SOS signal na GPS uređaju žrtve prošlu srijedu navečer. Policija je, naravno, mislila da je sama Kelty poslala SOS signal, ali tako su barem saznali da je u nevolji i započeli potragu za njom, piše 24sata.

 

  – Nisu znali kako radi, pa su prčkali po njemu i pritiskali gumbe. Jedan od njih je sigurno pritisnuo gumb koji je poslao alarm da je u nevolji... Bez toga bi bilo vrlo teško znati gdje je u ovom ogromnom području džungle nestala. Vjerojatno bi ovo ostala nerazriješena misterija i njeni ubojice nikad ne bi bili privedeni pravdi - objasnio je Barradas.

 

 

Ne propustite