BEBEK OTVORENO REKAO: Evo zašto sam napustio Bijelo Dugme davne 1984. !

Show
BEBEK OTVORENO REKAO:  Evo zašto sam napustio Bijelo Dugme davne 1984. !
.

Mnogi su ostali zatečeni kada je pjevač Željko Bebek davne 1984. godine naprasno odlučio da napusti bend sa kojim je imao veliki uspjeh.

Danas, poslije 33 godine otkrio je i šta je bio okidač da donese takvu odluku.

Riječ je o pjesmi. Pjesmi koja je, kako i sam Bebek kaže, unijela mnogo izmena u tadašnji sastav ove popularne grupe. Riječ je o numeri koju je Goran Bregović napisao na albanskom. Bebek tvrdi da je numera "Kosovka" imala lijep tekst, ali da je promovisana u pogrešno vrijeme, dvije godine nakon tadašnjih demonstaracija na Kosovu.


- Tada sam rekao Goranu: 'Ovo ti je sad prošlo i neće više'"- rekao je Željko Bebek u ispovijesti za magazin "Nedeljnik".


Kako sam tvrdi, smetala mu je politizacija muzike i stoga je odlučio da izađe iz benda.

- Kakvu ja poruku nosim u tadašnjoj Jugoslaviji njenim narodima i narodnostima? Ja koji sam želeo da se unese moderni kulturni duh, odjedanput ulazim u dnevnopolitičko pitanje. To je na neki način bila klica razdora i nakon toga smo se 1984. i raspali- dodao je Bebek.

 Godinama unazad spekulisalo se o tome da li je Željko Bebek koristio drogu u mladosti. Priče i pisanja, pjevač koji je ove godine obilježio 40 godina karijere, riješio je da prekine.
- Ako to koga zanima, ja nikada u životu nisam ni probao drogu, kamo li da sam bio uživalac -  rekao je Bebek i istakao  da se čak borio da ljudi u njegovom okruženju ne koriste takva sredstva.

Ne propustite