Kako do savršene zadnjice BEZ TERETANE

Zdrav život
Kako do savršene zadnjice BEZ TERETANE
.

Svjesni smo da trebamo voljeti svoje tijelo, ali da svakako moramo raditi na njemu.

Mnogobrojni su dijelovi tijela na koje ne možemo uticati, ali na one na koje možemo trebamo da se posvetimo u potpunosti.

 

Naime, mnogo djevojaka teži ka tome da imaju maleni struk i savršenu stražnjicu, ali su previše lijene da poduzmu nešto po tom pitanju. Dok se jedne izvlače na manjak vremena i obaveze, druge za to krive genetiku. Međutim stražnjica, medicinski poznatija kao „glutes“, je jedan od lahko formiranih mišića, a sve što zahtijeva jeste redovna vježba i upornost.

Da bismo vam olakšali, otkriti ćemo vam par trikova uz pomoć kojih možete da ostvarite savršene rezultate bez odlaska u teretanu i bez privatnog trenera. Kompletan ovaj trening moguće je odraditi baš u toplini svoga doma, a sve što vam treba jeste jedna stolica i volja za rad. 

 

Prva vježba

Stanite pored stolice, desnom rukom uhvatite se za naslonjač, a lijevom za bok. Noge neka vam budu u širini kukova, a težinu tijela prenesite na lijevo stopalo. Sa izdahom, dižite desnu nogu koliko god možete u desnu stranu. Kasnije ovo isto ponovite sa lijevom nogom. Ovu vježbu uradite 4 serije po 50 ponavljanja. Pauza između serija neka bude maksimalno 20 sekundi.

b3f79acce869bd40ab1270a6ac2330bb

 

Druga vježba

Stanite iza stolice rukama naslonjenim na naslonjač. Oslonite se na jednu nogu, a drugu dižite unazad. Ovo je slično prvoj vježbi, međutim prilikom ove vježbe aktivira se glutes medius i vaša stražnjica dobija puniji izgled. I ovu vježbu uradite 4 serije po 50 ponavljanja, sa pauzama između serija po 20 sekundi.

jen-selter-back-kick

Treća vježba

Lezite na pod, leđima položenim na pod. Ruke postavite sa strana vašega tijela u opuštenom položaju, a noge polusavijene postavite nešto šire od širine vaših kukova. Sada podignite kukove dovoljno u zrak da vam leđa završe u ispravnom položaju, oslanjajući se na vaše pete. Ovu vježbu ponovite 4 serije po 30 ponavljanja, sa pauzom od 20 sekundi između serija.

glutebridge

Poslije svega ovoga, priuštite sebi jednu laganu šetnjicu, da biste relaksirali svoje mišiće. Dok šetate konzumirajte dovoljno vode, jer voda pomaže izgradnji mišićnog tkiva. Već za par dana bit ćete iznenađeni rezultatima.

Ne propustite