UŽASNA TRAGEDIJA: Traktorom se prevrnuo i prignječio vlastitu unuku

Region
UŽASNA TRAGEDIJA: Traktorom se prevrnuo i prignječio vlastitu unuku
.

Marija M. (8) poginula je u srijedu u selu Vujetinci kod Čačka kada se prevrnuo traktor koji je vozio njen djed Radomir M. (71). Tragedija se dogodila oko 14 sati, neposredno nakon završetka nastave u prijepodnevnoj smjeni seoske osnovne škole.

 

- Trebala je Marija poslije nastave doći kući autobusom, ali nije jer se autobus pokvario. Tada je pješice pošla kući, ali je ispred seoske prodavnice i škole srela djeda, s kojim živi u istom domaćinstvu i koji je traktorom došao u nabavku. Sjela je na traktorsku prikolicu i dogodila se tragedija. Svi smo potreseni, zanijemili smo od tuge, njeni roditelji će ovo teško preživjeti - kaže rođaka nastradale djevojčice, piše srbijanski Kurir.

 

Marija je bila kćerka jedinica Slađane i Milovana, dobar učenik i mezimica u porodici i obitelji

 

- Marijin stric, koji živi u istom domaćinstvu, nema djecu, ona je bila jedini potomak čitave porodice. U kući se od srijede čuju jecaji, ponajviše majke, kojoj srce samo što nije prepuklo kad je saznala za tragediju - pričaju rođaci.

 

Prema saznanjima iz policije, djevojčica je povredama podlegla na licu mjesta. Kad su stigli na mjesto udesa, zatekli su prevrnut traktor i prikolicu u kojoj se vozila nesretna djevojčica.

 

- Istraga će utvrditi razloge zbog kojih je vozač traktora izgubio kontrolu nad vozilom, a pored obdukcije, naložen je i vanredan tehnički pregled traktora. Da li zbog šoka ili čega drugog, vozač traktora u prvi mah nije mogao da ispriča kako je došlo do prevrtanja poljoprivredne mehanizacije. U udesu je i sam povrijeđen, zadobio je višestruke prelome ekstremiteta.

 

Alkotestiranjem je utvrđeno da je u krvi imao 0,65 promila alkohola u krvi - kaže izvor iz istrage.

Ne propustite