Punije usne uz pomoć predmeta koji svi imamo u kući

Moda i ljepota
Punije usne uz pomoć predmeta koji svi imamo u kući
.

Pune usne su postale simbol ženstvenosti i seksipila, međutim mnoštvo je djevojaka koje nisu prirodno obdarene punoćom usana. Tu je sebi osigurala mjesto plastična hirurgija, međutim postoji i efikasan, a prirodan način kako postići isti učinak kao da ste ubrizgali „lip fillere“.

Ubrizgavanje silikona ili filera je jako popularno u svijetu, ali nije za svakoga. Dok mnogi to sebi ne mogu da priušte jer je jako skupo, postoje i oni koji jednostavno nemaju hrabrosti za to.

Na svu sreću, svoje usne možete povećati uz pomoć nečega što sve imate u vašem kupatilu-četkica za zube! 
Kako biste postigle ovaj efekat sve što treba da uradite jeste da uz pomoć suhe četkice za zube masirate vaše usne kružnim pokretima. Ovo će da stimuliše vašu cirkulaciju i vaše usne će izgledati punije. Naravno, obratite pažnju da vaši pokreti ne budu previše grubi, jer je koža na usnama jako nježna i osjetljiva. Kada završite, usne obavezno namažite vazelinom ili balzamom kako biste ih hidrirale. 

Pored ovog, postoji još jedan efikasan način kako da brzo postignete punoću vaših usana-balzam na bazi cimeta. Biće vam potrebno:

1. Balzam za usne (koji god da imate) najbolji su sa kokosovim i jojobinim uljem ili na bazi vitamina E. U zamjenu za balzam možete koristiti i vazelin.
2. Kašičica meda
3. Pola kašičice cimeta.

Uvijek, prije bilo kog tretmana uradite piling usana. Ukoliko nemate sredstvo za piling usana, blagi piling za lice će također poslužiti. Možete i sami da napravite smjesu za piling usana.
 Izmiješajte kašićicu šećera u prahu, ili običnog šećera u kristalu, sa jednom kašikom iscijeđenog soka od narandže ili grejpfruta i nanesite na usne. Nježno protrljajte usne smjesom, kružnim pokretima i zatim uklonite tuferom i isperite.

  1. Nakon urađenog pilinga, nanesite deblji sloj balzama za usne, zatim na usne utapkajte što veću količinu cimeta u prahu i kružnim pokretima trljajte usne oko 1 minut.
  2. Nanesite još malo cimeta na površinu usana i ostavite da djeluje do  10 minuta. Osjetiti ćete blago peckanje na usnama nakon dodavanja cimeta, međutim ne plašite se, to nije loš znak.
  3. Isperite usne
  4. Nanesite malo meda na usne i dozvolite mu da djeluje oko 10 minuta, zatim ga isperite. Med će dodatno hidrirati vaše usne i pružiti im glatkoću.

    Nakon ovoga možete da se našminkate onako kako ste željeli.

    Napomena: Slabo unošenje vode, mnogo alkohola ili mat karmini će dodatno umanjiti trajanje ovog efekta. Prirodni efekti povećanja usana imaju dejstvo do maksimalno 4 sata nakon nanošenja.

 

Ne propustite