STATUS SARAJKE O POROĐAJU PODIGAO SVE ŽENE NA NOGE: "Svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne"

Zanimljivosti
STATUS SARAJKE O POROĐAJU PODIGAO SVE ŽENE NA NOGE: "Svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne"
.

- Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u... Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo - napisala je Sarajka Šejla na svom Fejsbuk profilu

Sarajka Šejla Čohadarević odlučila je da sa svijetom podijeli svoje utiske sa porođaja, bez imalo uljepšavanja. Ona je svoju ispovijest podijelila kao status na Fejsbuk profilu, a mi vam taj status u nastavku prenosimo u cjelosti.

"Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u... Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo. Kosa ti opada, voda u kolenima. Vilica te boli od žvakanja. Dobiješ i brkove i dlakav stomak. Ospe se lice, ospe se noga, ospe se guza.

Odeš na porođaj, svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne. Umreš na porođaju, izgubiš živce, odeš u... Leđa te godinama poslije bole, mindža ti k'o ribolovačke čizme. Napinješ se, šiju te. Dojiš bebu, bole dojke, bole bradavice, nadošlo mlijeko, pucaju bradavice, pucaš i ti.

Ne možeš da kakiš, ne možeš da piškiš. Čistiš se - curi, nosi uloške 40 dana. A tata. Tata je napravio. Pa tatino ime piše u dokumentima u zagradi. Došla si kući, ne možeš da sjediš, ne možeš da ležiš. Beba plače, gladna nije, ukakila se nije.

Dobiješ uz bebu i kofer savjeta od babe, tetke, nane, strine, komšinice Sofije i komšije Milana. Te ga ovako, te ga 'nako. Ukakilo se, upiškilo se, postaješ ekspert za go*no. Što je zeleno, što je žuto. Ako nije gladna onda su grčevi. Pa nosaj, pa kupaj, pa nema spavanja. Jupi imamo zub i opet ujede, prokrvari - boli, ne može da doji. Nervozna plače. Hodala bi, a ne bi. Sjedila bi, a ne bi.

Jednom rukom čuvaš bebu, drugom kačiš zavjesu. Jedno oko pazi na starije dijete, a drugo da supa ne pokipi. Legneš zadnja, ustaješ prva...  A tata???? Onaj što je napravio ? Tata se umori na poslu.".

Ne propustite